Când se pune sarea în ciorba de fasole, de fapt. Secretul din bucătărie pe care ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme - Ego.ro

Când se pune sarea în ciorba de fasole, de fapt. Secretul din bucătărie pe care ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme

Rețeta delicioasă de ciorbă de fasole fără carne.
Când se pune sarea în ciorba de fasole, de fapt. Secretul din bucătărie pe care ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme

Ciorba de fasole reprezintă unul dintre cele mai populare preparate tradiționale în bucătăria noastră. Savoarea bogată și consistentă a acestui preparat încântă papilele gustative ale multora dintre noi, fiind considerată o mâncare potrivită pentru orice sezon, bogată în nutrienți și adesea asociată cu amintiri plăcute din copilărie. Unul dintre secretele acestui delicioas preparat este momentul potrivit pentru a adăuga sarea. Iată, așadar, când se adaugă acest ingredient importnant în ciorba noastră de fasole.

Când se pune sarea în ciorba de fasole, de fapt

Rețetele de ciorbă de faole au variat de-a lungul timpului, în funcție de fiecare regiune a țării în parte. Și în prezent ne putem bucura de o varietate de rețete, atât de post, cât și cu afumătură. Un lucru comun la toate acestea reprezintă momentul potrivit în care se adaugă sarea. Iar acest lucru depinde de fiecare rețetă.

Citește și: Legumele pe care să nu le plantezi niciodată lângă fasole. Strică toată recolta

Despre fasole știm că este o plantă leguminoasă, care necesită un timp îndelungat de fierbere. Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g fasole boabe
  • două cepe
  • un morcov
  • 100 g ţelină
  • un ardei gras
  • suc de roşii
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune la înmuiat timp de câteva ore în apă rece. Următorul pas este să fierbi fasolea în apă cu sare. Se taie ceapa și ardeii mărunt și se călesc în ulei. Se adaugă o linguriță de boia de ardei și se pun în oală.

Ulterior, se taie mărunt morcovul, pătrunjelul și țelina și se pun la fiert. Ciorba se lasă pe foc până când este complet fiartă. Apoi se adaugă sucul de roșii, sarea și piperul. Se mai ține pe foc încă 10 minute să fiarbă apoi se presară peste ciorba de fasole pătrunjel verde tocat şi se acoperă.

Citește și: Greșeala pe care trebuie să o eviți când fierbi fasolea. Când se aruncă de fapt prima apă

Beneficiile consumului de fasole boabe

Fasolea boabe, idiferent că vorbim de cea roșie sau albă, are multiple beneficii pentru organismul nostru. Este plină de nutrienți și are un idice glicemic mic, de aceea este recomandată și în cazul persoanelor cu diabet.

Unii nutriționiști recomandă chiar să înlocuim canrea cu fasolea. Aceasta conține antioxidanți, care sunt extrem de benefici în lupta cu diverse boli. Doamnele mai ales, trebuie să știe că pentru a preveni îmbătrânirea pielii, este necesar consumul acestui aliment.

De asemenea, fasolea boabe este un aliment foarte util și celor care suferă de constipație, ajutând la o digestie mai bună. Cu acestea, un lucru de care trebuie să ținem cont este acela că, pentru a îndepărta riscul balonării, boabele trebuie să fie puse la înmuiat cu opt ore înainte de fierbere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
7.5 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *