Legumele pe care să nu le plantezi niciodată lângă fasole. Strică toată recolta

Reguli de care este bine să ții cont
Legumele pe care să nu le plantezi niciodată lângă fasole. Strică toată recolta

Atunci când îți dorești recolta din grădina ta să fie așa cum trebuie e necesar să ții cont de câteva reguli. Spre exemplu, dacă ai plantat fasole într-un loc, este bine să știi ce nu e indicat să plantezi în apropiere deoarece riști să strici toată recolta.

Ce să nu plantezi lângă fasole

Există multe plante care nu sunt compatibile între ele. Din cauza schimbului de substanțe chimice, unele pot afecta negativ creșterea și dezvoltarea altora.

Nu este indicat să plantezi ceapă lângă fasole. Fasolea produce substanțe biochimice care pot împiedica creșterea plantelor din familia cepei (praz, arpagic și usturoi). În schimb, poți planta fasole lângă morcovi deoarece se completează reciproc prin nutrienți care le ajută creșterea.

Vezi și – Ce să nu plantezi niciodată lângă un cireș. Pomul se va usca imediat

Alte legume care nu se plantează unele lângă celelalte

Roșii și porumb. Porumbul va menține umbră pentru roșii, iar acestea nu se vor dezvolta așa cum trebuie.

Cartofi și floarea soarelui. Semințele de floarea-soarelui conțin un ingredient toxic care împiedică creșterea completă a cartofilor. Cel mai indicat este să cultivi spanac lângă cartof.

Țelină și morcovi. Chiar dacă în supe și ciorbe sunt indispensabile, acestea nu se înțeleg foarte bine dacă sunt plantate aproape.

Castraveți și rozmarin. Castravetele poate prelua aromele de ierburi tari, așa că plantează rozmarinul, busuiocul și salvia departe de el.

De asemenea, sunt de evitat și următoarele combinații: salată verde și usturoi, păstârnac și morcov, dovlecei și dovleci.

Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți

Nu e bine să plantezi lângă castraveți dovleci, pepeni, și nici roșii sau vinete. Castraveții nu fac pereche bună nici cu morcovii deoarece ambele plante au nevoie de mulți nutrienți din sol, ceea ce ar însemna că ar duce o luptă între ele pentru supraviețuire. Nu se recomandă nici plantarea ridichilor lângă castraveți. Dacă vrei totuși să pui și câteva ridichi le poți planta la marginea zonei cu castraveți, astfel încât aceste rădăcinoase să nu le aglomereze sistemul radicular. Sfatul este valabil și în cazul sfeclei.

Nici cartofii nu sunt o alegere prea bună. Sunt două culturi sensibile, susceptibile la mână, ceea ce poate afecta randamentul plantelor. Ardeii sunt și ei pe listă. Ambele legume preferă un climat calmd, lipsit de curenți, dar au nevoie de condiții diferite pentru a crește.

Vezi și – Ce să nu plantezi niciodată lângă cartofi. E o mare greșeală, trebuie să știi asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *