Când se schimbă de fapt peria de păr. Multe femei fac această greșeală

Ce să faci pentru ca peria de păr să reziste mai mult
Când se schimbă de fapt peria de păr. Multe femei fac această greșeală

Când vine vorba de părul lor femeile nu se feresc să cheltuie mulți bani pe produse de îngrijire. De la șampon, balsam, mască și alte lucruri necesare, nu lipsesc niciodată din coșul de cumpărături. Însă mai este un detaliu important, când se schimbă de fapt peria de păr? Ce ar trebui să știe orice femeie!

Când se schimbă de fapt peria de păr

Peria de păr joacă un rol foarte important în îngrijirea podoabei capilare. Fără să își dea seama, multe femei o folosesc luni sau chiar ani de zile deoarece se uzează destul de greu. Specialiștii recomandă însă să fie schimbată la un anumit interval.

Dacă este folosită foarte mult timp, peria de păr poate deveni o amenințare pentru sănătatea părului. Așadar, dacă ai părul lung și îl piepteni destul de des, nici o curățare temeinică nu va ajuta peria să își revină, astfel trebuie schimbată. Potrivit specialiștilor, din motive de igienă, peria de păr trebuie înlocuită după maximum un an de folosire. Unii experți chiar recomandă să schimbi peria de păr la fiecare șase luni, deoarece germenii și bacteriile se din perie ajung pe păr.

În comerț se găsesc o sumedenie de modele de perii de păr, în toate formele, culorile și din materiale precum plastic, metal sau lemn. Fiecare își alege peria în funcție de preferințe, dar și în funcție de păr.

Ce să faci pentru ca peria de păr să reziste mai mult

Durata de viață a unei perii de păr poate fi prelungită. Cum poți face asta? Spre exemplu, folosește două perii, una dimineața și alta seara. Alternarea celor două îți va permite să te bucuri mai mult timp de ele. De asemenea, în același timp, o să eviți acumularea mai rapidă a germenilor. Însă chiar și așa, ele tot trebuie schimbate după un anumit timp.

Peria de păr poate fi îngrijită prin curățarea frecventă. Murdăria de pe ea poate fi îndepărtată cu apă și săpun, în cazul celor din plastic, sau cu un șampon blând pentru cele din lemn. Indiferent însă de ce fel de perie folosești, întotdeauna trebuie să elimini firele de păr rămase după fiecare folosire a acesteia.

Așadar, schimbare periei de păr ar trebui să devină un obicei la fel de natural cu este și înlocuirea periuței de dinți o dată la trei luni. Așa te vei asigura că folosești o perie curată și care nu lasă microbi pe părul tău.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *