Când se trece la ora de iarnă 2022. Cum ne afectează această schimbare

Când se trece la ora de iarnă 2022. În primul rând, odată cu trecerea la ora de iarnă, vom dormi mai mult. Iată ce trebuie să știți despre acest fenomen
Când se trece la ora de iarnă 2022. Cum ne afectează această schimbare

Când se trece la ora de iarnă 2022 și ce efecte asupra organismului nostru, are această schimbare. În curând vom trece la ora de iarnă, așa cum se întâmplă în fiecare an. În luna martie se trece la ora de vară, adică, ceasul se dă cu o oră înainte. De ceva timp, ziua s-a micșorat și ne apropiem cu pași repezi de iarnă. Iată mai jos, cân se trece la ora de iarnă și ce trebuie să știți despre acest fenomen.

Când se trece la ora de iarnă 2022

În curând, ceasurile se dau înapoi, pentru a reveni la ora de iarnă, după ce în luna martie, ceasul s-a dat înainte, iar noi am trecut la ora de vară. În primul rând, odată cu trecerea la ora de iarnă, vom dormi mai mult.

În timp ce ora de vară se aplică pe scară largă, utilizarea orei de iarnă și este din ce în ce mai rară. Astfel că, vom trece la ora de iarnă pe 30 octombrie, într-o zi de duminică. Atunci, ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Odată cu această schimbare, noaptea devine mai lungă. Acest lucru înseamnă mai exact, că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

„Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi”.

De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte”, explică specialistul în domeniu.

Cum ne afectează schimbarea orei

  • Se spune că schimbarea orei are un mare efect asupra organismului uman. Însă, aceste schimbări nu se produc la toate persoanele, astfel că, nu este o regulă.
  • Se spune că o persoană are nevoie de o săptămână sau două de la modificarea orei, până când organismul uman se reface și se obișnuiește cu fusul orar.
  • Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului. Se pare că persoanele în vârstă și copiii sunt cele două categorii afectate.
  • Medicii mai precizează că trebuie sa reduceți consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.
  • În acest fel, renunțând la anumite obiceiuri, veți trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar,
  • Medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul.
  • Este important de știu că toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului.
  • Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.
  • Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni.
  • Trebuie să aveți răbdare și să tratați aceste simptome ca un lucru normal. Există persoane că intră în panică, din cauza stărilor ciudate pe care le au. De regulă, schimbările constau în dureri puternice de cap și oboseală inexplicabilă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • „Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi” … sau,
    „vine vara cea fierbinte
    noi dăm ora înainte
    vine toamna cea cu ploi,
    noi dăm ora înapoi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *