Care era numele real al Reginei Elisabeta a II-a. Ce apare pe certificatul de naștere

Ce nume apare pe certificatul de naștere al Reginei Elisabeta a II-a.
Care era numele real al Reginei Elisabeta a II-a. Ce apare pe certificatul de naștere

Numele de familie al reginei Elisabeta ar fi fost diferit dacă s-ar fi născut cu aproape un deceniu mai devreme. În anul 1917, din cauza tensiunilor legate de Primul Război Mondial, familia a schimbat numele Casei Regale din Casa Saxa-Coburg-Gotha în Casa Windsor.

Regina Elisabeta s-a născut pe data 21 aprilie 1926, din Casa regală Windsor. Prin urmare, numele de familie al reginei Elisabeta este Windsor. Iată care este numele complet al Reginei Elisabeta a II-a, care apare pe certificatul de naștere.

Care era numele real al Reginei Elisabeta a II-a. Puțini știu

A fost primul copil al ducelui și al ducesei de York, ulterior regele George al VI-lea și al reginei Elisabeta.  Numele ei complet pe care l-a primit la naștere a fost Elizabeth Alexandra Mary și ar fi un omagiu adus bunicilor ei, ambele regine. Prenumele Elizabeth este ca un omagiu adus regretatei sale mame, pe care o chema și Elizabeth. Al doilea prenume, Alexandra a fost ales pentru a onora memoria străbunicii sale, Regina Alexandra, soția regelui Eduard al VII-lea.

Părinții Elisabetei au dorit să își crească fiica într-un stil modern. De la început, s-a decis că viața prințesei urma să fie cât mai normală posibil.

În calitate de viitoare regină, nu fost însă privată de preocupările poporului său prin excesul și opulența regală. În schimb, trebuia să înțeleagă realitatea inevitabila a națiunii care încă avea de suferit din cauza pierderilor de vieți din Primul Război Mondial. Ea s-a născut în anul grevei generale, iar societatea britanică trecea printr-o schimbare profundă. Prin urmare, Ducele și Ducesa de York au fost hotărâți ca Elisabeta să nu fie nici protejată, nici răsfățată.

Elisabeta s-a căsătorit pe 20 noiembrie 1947 cu un bărbat al cărui nume era locotenentul Philip Mountbatten. S-a născut cu titulatura Prințul Filip al Greciei și Danemarcei. Cu toate acestea, a renunțat la titluri când s-a căsătorit cu regina Elisabeta.

Regina nu a luat numele de familie al soțului ei

Când boala tatălui ei l-a forțat să abandoneze o vizită propusă în Australia și Noua Zeelandă în 1952, Prințesa, însoțită de Prințul Philip, a întreprins călătoria în locul lui. Pe 6 februarie, aflată în Kenya în prima etapă a călătoriei, a primit vestea morții regelui George al VI-lea și a propriei urcări la tron.

Încoronarea a avut loc în Westminster Abbey pe 2 iunie 1953 și a fost difuzată la posturile radio din întreaga lume. Totodată, la cererea tinerei Regine, încoronarea a fost transmisă și la televiziune, aducând splendoarea evenimentului la sute de mii de oameni. Când fiii cei mai mici ai Reginei, Prințul Andrew și Prințul Edward s-au născut în 1960 și, respectiv, 1964, ei au fost primii copii care s-au născut dintr-un monarh domnitor de la Regina Victoria.

La data de 9 aprilie 1952, după urcarea ei pe tron, ea a anunțat că atât ea cât și copiii ei, vor fi numiți și cunoscuți drept casa și familia Windsorului. De asemenea, descendenții sale, care se căsătoresc și descendenții lor vor purta numele Windsor. Astfel aceasta a confirmat numele familiei regale Windsor.

Primul copil pe care l-a avut împreună cu soțul ei Philip Mountbatten, a fost Prințul Charles. El s-a născut în 1948, iar sora lui, Prințesa Anne, a venit doi ani mai târziu. Prințul Charles este actualul moștenitor al tronului după moartea mamei sale și a devenit Regele Charles al III-lea.

Citește și de ce nu au apărut niciodată poze cu Regina Elisabeta a II-a gravidă. Motivul nebănuit

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
6.3 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *