De ce nu au apărut niciodată poze cu Regina Elisabeta a II-a gravidă. Motivul nebănuit

Motivul pentru care nu au apărut poze cu Regina Elisabeta a II-a gravidă.
De ce nu au apărut niciodată poze cu Regina Elisabeta a II-a gravidă. Motivul nebănuit

Regina Elisabeta a II-a a avut patru copii cu Prințul Philip, dar fanii regali nu au văzut niciodată poze cu aceasta în perioada sarcinei.

Sarcinile regale se numără printre cele mai mediatizate momente, dar Regina nu a fost fotografiată niciodată pe timpul sarcinii. Rând pe rând, Ducesa Kate sau Megan Markle, au avut parte de sarcini mediatizate și au fost fotografiate la fiecare pas. La fel s-a întâmplat și cu Prințesa Diana. Nu același lucru se poate spune și despre Regină și nu există fotografii cu aceasta însărcinată, deși Majestatea Sa a avut patru copii de-a lungul vieții.

De ce nu au apărut niciodată poze cu Regina Elisabeta a II-a gravidă

Motivul pentru acest fapt a fost dezvăluit recent. Există, se pare, o motivație foarte legitimă în spatele acestui lucru. În acea perioadă, se pare că sarcinile erau considerate un subiect „tabu”. Datorită acestui lucru, se pare că Regina și-a ținut sarcinile departe de ochii publicului.

De fapt, Suverana nici măcar nu a spus în mod public că este însărcinată, ci a preferat anunțurile formale secrete. Regina Elisabeta prefera să își întrerupă activitățile pentru o perioadă.

Regina Elisabeta, Prințul Philip, imagine din tinerețe
Regina Elisabeta, Prințul Philip, imagine de arhivă

Ce comunica oficial Casa Regală

Potrivit The New York Times, Palatul Buckingham a lansat o declarație în 1948 în care scria: „Alteța Sa Regală Prințesa Elisabeta nu va întreprinde niciun angajament public după sfârșitul lunii iunie”. Se pare că acest anunț era despre prințesa Elisabeta, în vârstă de 22 de ani, la momentul în care era însărcinată. La cinci luni după anunț, Prințul Charles s-a născut.

O altă diferență cheie este că nu au existat fotografii publice, cum ar fi binecunoscuta fotografie care se face în fața spitalului.  Fanii regali așteaptă cu nerăbdare acest moment ori de câte ori este anunțată nașterea unui nou copil regal.

De altfel, Prințul Charles a fost ținut în casă timp de o lună după nașterea sa. Prima fotografie oficială a lui a venit în ziua botezului său, pe data de 15 decembrie. Când l-a născut pe Prințul Charles, s-a raportat că Regina a fost în travaliu timp de 22 de ore, înainte de a avea nevoie de o operație de cezariană de urgență la Palatul Buckingham. La momentul nașterii fiului său, Prințul Philip jucase squash.


Prințesa Diana a fost prima care a născut într-un spital, încălcând tradiția în 1982. Lady Diana l-a adus pe lume pe Prințul William în aripa privată numită Lindo a Spitalului Sfânta Maria din Paddington.

Citește și cine a fost Regina Elisabeta a II-a. Povestea celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.6 159 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *