Copiii Reginei Elisabeta a II-a. Cine îi ia locul Reginei Elisabeta, după moartea acesteia, la conducerea Marii Britanii

Regina Elisabeta a încetat din viață după ce a domnit timp de 70 de ani. Va fi succedată la tron de Charles, fiul cel mare, dar a avut o familie numeroasă.

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. A murit pe data 8 septembrie după ce a domnit timp de 70 de ani  ​​și este succedată la tron de fiul ei cel mare, Charles.

Prințesa Elisabeta s-a născut în 1926 și a devenit regină după moartea tatălui ei, Regele George al VI-lea. S-a căsătorit cu Filip, Duce de Edinburgh, în 1947.

Copiii Reginei Elisabeta a II-a. Suverana avea o familie numeroasă

Regina și regretatul ei soț, Prințul Philip, au avut împreună patru copii: Prințul Charles, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward. Prințul Charles este fiul cel mai mare și primul născut al reginei.

S-a născut la Palatul Buckingham și l-a numit Charles Philip Arthur George la 17 noiembrie 1948. La vârsta de trei ani, a devenit primul în ordinea succesiunii la tron.


Prințul Charles a servit în Marina Regală și în 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, care a devenit intitulată Prințesa de Wales. Au avut împreună doi fii: Prințul William și Prințul Harry. Totuși, Charles și Diana au divorțat în 1996 și un an mai târziu, Diana a fost ucisă într-un accident de mașină la Paris. Diana a fost numită „Prințesa inimilor” și moartea ei a zguduit lumea întreagă. În anul 2005, Prințul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker-Bowles, care a devenit Ducesa de Cornwall.

În 1950, Regina a avut al doilea copil cel mai mare și singura fiică, Prințesa Anne. Aceasta s-a născut pe 15 august 1950 și este intitulată Alteța Sa Regală Prințesa Ana de Edinburgh.

Regina Elisabeta a II-a, Prințul Philip, alături de o parte din nepoți
Regina Elisabeta a II-a, Prințul Philip, alături de o parte din nepoți

Cu toate acestea, când Regina a urcat pe tron, ​​în 1952, Anne era cunoscută pe atunci drept Alteța Sa Regală Prințesa Anne. S-a căsătorit cu Mark Phillips în 1973 și a avut doi copii, Peter și Zara. Cuplul a divorțat în 1992, iar Anne s-a căsătorit mai târziu cu viceamiralul Sir Timothy Laurence în același an. Prințesa Anne este unul dintre cei mai respectați membri ai familiei regale și participă la multe angajamente oficiale în fiecare an.

Cum arată ordinea succesiunii la tronul britanic

Prințul Andrew este al treilea copil al Reginei și s-a născut pe 19 februarie 1960. Este cunoscut drept Ducele de York. Cel mai tânăr fiu al Reginei este Prințul Edward.

Prințul Edward s-a născut pe data de 10 martie 1964. La momentul nașterii sale, era al treilea în linia de succesiune la tron, în urma celor doi frați ai săi mai mari, Prințul Charles și Prințul Andrew, dar înaintea surorii sale mai mari, Prințesa Anne. Acum, după moartea Reginei, el ocupă locul 14 în ordinea succesiunii.

După căsătorie, prinții regali primesc adesea un ducat de la monarh. Cu toate acestea, în ziua nunții lui Edward, i s-a dat titlul de conte de Wessex.

Vezi în galeria foto de sus mai multe imagini!

Citește și Regina Elisabeta a II-a a murit. Mesajul oficial transmis de Casa Regală

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.