Regina Elisabeta a II-a a murit. Mesajul oficial transmis de Casa Regală

Suverana s-a stins din viață la Balmoral.
Regina Elisabeta a II-a a murit. Mesajul oficial transmis de Casa Regală

Regina Elisabeta a II-a a murit. Anunțul trist a fost făcut de Casa Regală. Suverana s-a stins din viață la 96 de ani. Decesul acesteia a avut loc, la scurt timp după comunicatul oficial în care se anunța faptul că se afla sub supraveghere medicală.

Regina Elisabeta a II- a murit la 96 de ani.

Update: Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani. Vestea tristă a fost dată, joi -8 septembrie 2022, de Casa Regală. Inițial, prin comunicatul oficial se anunța că Suverana se află sub stricta supraveghere a specialiștilor, iar medicii sunt îngrijorați privind starea ei de sănătate.

 

Regina Elisabeta a II-a a murit
Regina Elisabeta a II-a a murit

Redăm mai jos informațiile transmise în cursul zilei de joi, înainte de decesul Reginei.

Majestatea Sa a fost evaluată de medici în această dimineață pe fondul preocupărilor tot mai mari pentru sănătatea sa. După ce au examinat-o, i-au cerut să se odihnească în loc să participe  la o ședință a Consiliului Privat.

Deși starea sa a fost descrisă ca fiind „confortabilă”, toată familia s-a strâns la Castelul Balmoral. Un purtător de cuvânt regal a declarat: „În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne la Balmoral.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la starea de sănătate a Majestății sale și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, mesajul transmis de Casa Regală

O declarație despre starea de sănătate a monarhului este excepțional de rară și sugerează că situația este foarte gravă. Iar experții au spus că este cu atât mai îngrijorător pentru că toți copiii ei – și prințul William și prințul Harry – sunt fie deja lângă ea, fie pe drum.

Biograful regal Nigel Cawthorne a spus: „Ne face să credem că situația este mult mai gravă decât ni s-a spus”.

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Familia Reginei a fost convocată la Balmoral

Prințul Charles și Camilla sunt în Scoția și stau la doar câteva mile de Balmoral, însă au ajuns deja la Regină. Prințul William se afla în Windsor, dar a plecat spre castel, să fie alături de bunica lui.

Ducele și ducesa de Sussex trebuiau să fie la o petrecere de caritate din Londra, dar au plecat și ei spre nord. Meghan Markle și Prințul Harry ar fi trebuit să participe în această seară la WellChild Awards de la Londra. Cuplul și-a schimbat însă planurile și au plecat către regină, a confirmat purtătorul de cuvânt al lor. În acest timp milioane de britanici și supușii ai Majestății Sale din întreaga lume se roagă pentru recuperarea reginei.

Ducele de Cambridge a zburat de la Windsor pentru a fi alături de regina Elisabeta, dar soția lui Kate a rămas la Adelaide Cottage pentru a fi alături de cei trei copii care au mers la școală.

Copiii Reginei s-au grăbit cu toții să ajungă la Balmoral împreună cu Prințesa Regală, Prințesa Anne, deja acolo după o logodnă în Scoția săptămâna aceasta.

Cu câteva minute înainte de declarația de la Palatul Buckingham, noului prim-ministru Liz Truss i s-a înmânat o notă prin care i s-a oferit o nouă informație despre starea reginei. Doamna Truss, care a fost marți la Balmoral cu regina când a devenit prim-ministru, a spus că „întreaga țară va fi profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham la ora prânzului”. Aceasta a mai adăugat că „gândurile mele  și ale oamenilor din Regatul Unit  sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia ei în acest moment”.

Citește și câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana se bucură de o familie numeroasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
5 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *