Care este numele de cod al regelui Charles. Un fost agent a dezvăluit cum i se spune monarhului

Și mama sa, regina Elisabeta, avea un astfel de pseudonim

Scris de: Daoud Andra

18 May. 2023

Care este numele de cod al regelui Charles. Un fost agent a dezvăluit cum i se spune monarhului

Odată cu urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, a crescut interesul oamenilor pentru viața monarhului. Astfel că au ieșit la iveală tot felul de informații despre el, de la pasiuni și tabieturi, până la pseudonimul folosit de serviciile secrete pentru a se referi la el. Care este numele de cod al regelui Charles și ce pseudonim avea mama sa, regretata regină Elisabeta a II-a.

Acesta este numele de cod al regelui Charles

Despre regele Charles al III-lea se știu câteva detalii inedite până în prezent. Sunt bine cunoscute faptul că este pasionat de grădinărit și de drumețiile în natură, că îi plac pictura și muzica sau că a scris în trecut o carte pentru copii. Există însă multe detalii pe care doar apropiații și cei care lucrează pentru el le cunosc și care, probabil, nu vor ajunge niciodată să fie știute de publicul larg.

Citește și: S-a aflat când vine regele Charles în România. Care e de fapt motivul vizitei. Puțini știu asta

Membrii familiei regale sunt bine păziți oriunde ar merge, iar serviciile de securitate sunt în alertă la fiecare deplasare a lor în spațiul public. Așa se face că Serviciile Secrete din SUA folosesc un nume de cod pentru a se referi la regele Charles, conform protocolului. Un fost agent pe nume Joseph Petro a dezvăluit în trecut că numele de cod al regelui Charles este „Unicorn”. Și mama sa, regretata regină Elisabeta a II-a avea un astfel de pseudonim: „Kittyhawk”.

Singurul angajat al Casei Regale care refuză să-i jure credință Regelui Charles. Motivul incredibil
Regele Charles și regina Camilla

Ce nu are voie să facă regele Charles

Charles a urcat pe tron la vârsta de 73 de ani, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Deși a preluat tronul în septembrie anul trecut, abia la începutul lunii mai a avut loc ceremonia de încoronare. Trecerea de la statutul de prinț de Wales la cel de rege a venit la pachet cu o serie de reguli suplimentare pe care monarhul trebuie să le respecte.

Citește și: De ce regele Charles deține toate lebedele mute din Marea Britanie. Motivul nebănuit

Deși este obișnuit cu rigorile, fiind crescut și educat în spiritul regalității, regele va trebui să renunțe la anumite obiceiuri și să adopte altele noi. În calitate de monarh, el nu are voie să discute despre subiecte sensibile sau să aibă păreri ferme pe astfel de teme. Astfel, Charles trebuie să evite pe cât posibil să exprime opinii care ar putea fi interpretate greșit.

La dineurile oficiale, Charles va trebui să vorbească mai întâi cu persoana așezată în dreapta sa. Abia după ce este servit cel de-al doilea fel de mâncare poate discuta și cu persoana din stânga lui. De asemenea, la vizitele oficiale în alte țări, în calitate de monarh, trebuie să includă în ținuta sa și un element tradițional din respectivul loc.

Citește și: Gestul care l-a înfuriat pe regele Charles, la încoronarea lui. De ce a făcut monarhul o criză de nervi: “E incredibil!”

Charles nu are voie să zboare cu același avion în care călătorește fiul său, prințul William. În acest fel se asigură succesiunea tronului, în cazul unei posibile tragedii aviatice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *