Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul care i-a schimbat viața. Fratele rupe tăcerea: ”Nimic nu mai e cum era”

15 medici și asistente se ocupă non-stop de fostul pilot

Scris de: Daoud Andra

28 Dec. 2023

Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul care i-a schimbat viața. Fratele rupe tăcerea: ”Nimic nu mai e cum era”

Au trecut 10 ani de când fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit un accident cumplit în timp ce se afla la schi. Tragedia i-a schimbat viața pentru totdeauna și, în ciuda tratamentelor făcute pentru recuperare, fostul sportiv nu și-a revenit complet. Ce a dezvăluit fratele lui, Ralf, la un deceniu de la accidentul care l-a băgat în comă pe campion.

În ce stare este Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul de pe pârtie

În urmă cu 10 ani, mai exact pe 29 decembrie 2013, informația că fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un accident la schi făcea înconjurul presei din toată lumea. Fostul campion mondial s-a lovit la cap, în timp ce schia în Alpii francezi, pe o porțiune de pârtie nesemnalizată. A intrat în comă și a ajuns la spital, unde a suferit numeroase intervenții chirurgicale.

Ulterior, a intrat într-un program de recuperare, însă starea lui de sănătate nu s-a îmbunătățit considerabil. Michael Schumacher nu a mai apărut niciodată în public, însă din când în când, familia sa dă informații presei cu privire la evoluția lui. Recent, fratele său, Ralf, la rândul lui pilot de curse, a recunoscut că acesta s-ar putea să nu își mai revină niciodată complet.

Citește și: Ce se întâmplă cu soția lui Michael Schumacher. „Este ca o prizonieră”. Apropiații sunt îngrijorați

Michael Schumacher este îngrijit de o echipă medicală privată și de familie, la casa lui din Geneva. Rudele sale au fost întotdeauna discrete cu privire la starea de sănătate a fostului campion mondial, însă recent a ieșit la iveală un detaliu inedit.

Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher, la 10 ani de la accidentul care i-a schimbat viața. Fratele rupe tăcerea
Fostul pilot de Formula 1 a suferit un accident pe pârtie, în urmă cu 10 ani

A mers cu o mașină rapidă

Publicația germană BILD scrie că, de curând, fostul pilot de Formula 1 a fost pus într-o mașină Mercedes AMG, ca parte din terapia pe care o face. Medicii și-au dorit să îi stimuleze activitatea cerebrală, prin sunete și senzații familiare. Michael Schumacher a petrecut mai bine de 20 de ani antrenându-se și participând la curse de mașini, astfel că o asemenea experiență i-ar putea stimula creierul.

Citește și: Câte mașini are Ion Țiriac, la 84 de ani. Magnatul plănuiește să își mărească colecția impresionantă

Presa germană mai scrie că din echipa care se ocupă de el fac parte 15 medici și asistenți, care îi oferă îngrijire non-stop de 10 ani. Soția sa este foarte strictă cu privire la cine îl poate vizita pe fostul pilot. Familia a acceptat însă să dea o serie de interviuri, pentru un documentar în cinci părți, care va fi difuzat în această perioadă.

”Mi-e dor de Michael de pe vremuri. Viața este nedreaptă uneori. Michael a fost foarte norocos de-a lungul vieții sale. Dar apoi a avut loc acest accident tragic. Din fericire, știința medicală avansată oferă multe oportunități. Cu toate acestea, nimic nu mai este ca înainte.”, a declarat Ralf Schumacher, fratele pilotului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *