Câte mașini are Ion Țiriac, la 84 de ani. Magnatul plănuiește să își mărească colecția impresionantă

Care este mașina preferată a lui Ion Țiriac din întreaga sa colecție.
Câte mașini are Ion Țiriac, la 84 de ani. Magnatul plănuiește să își mărească colecția impresionantă

Este binecunoscut faptul că Ion Țiriac este un mare pasionat de mașini. Miliardarul în vârstă de 84 de ani a ajuns la o colecție impresionantă de bijuterii pe patru roți. Însă chiar dacă în prezent deține sute de bijuterii pe patru roți, nu vrea să se oprească aici și plănuiește să își mărească colecția.

Câte mașini are Ion Țiriac, la 84 de ani

Pasionat de mașini încă din tinerețe, Ion Țiriac a păstrat cele mai valoroase modele, iar după mulți ani a decis să își deschidă un veritabil muzeu al bijuteriilor pe patru roți. Magnatul recunoaște că ideea unei colecții de mașini pe care oamenii să o poată vizita nu a avut-o încă de la început, ci i-a venit abia după ce adunase deja zeci de exemplare.

Citeșe și: De ce s-a despărțit de fapt Ion Țiriac de fosta soție. Au divorțat după doar doi ani de căsnicie, cu cine s-a zvonit că l-ar fi înșelat ea

Recent, Țiriac Collection a împlinit 10 ani de la inaugurare, iar miliardarul român a oferit câteva detalii despre pasiunea sa pentru acest domeniu.

”Ce vedeți dumneavoastră aici, a început ca o idee. N-am avut niciodată, nu speranța, ideea să fac o colecție ca omul să intre în ea. O mașină, două, trei, cinci, șase, șapte, zece, nu știu câte. S-a ajuns undeva la aproape de 400, exact nu știu să vă spun.

Se mărește și se mărește mereu, în fiecare zi. Vorbeam de Ferrari, vin alte trei Ferrari în următoarele două, trei luni. Vorbeam de Porsche, am obținut o treabă pe care nu credeam că o obțin. Porsche a făcut 70 de mașini (…) care sunt mașini de circuit, deci nu merg pe stradă”, a declarat Ion Țiriac.

Ultima piesă adăugată la colecție este Red Bull RB6, un monopost de Formula 1, conceput și dezvoltat sub conducerea celebrului designer Adrian Newey. Bolidul a făcut senzație în Marele Circ și i-a adus titlul de campion lui Sebastian Vettel, fiind condus și de celebrul pilot Mark Webber.

Ion Țiriac a mărturisit că a fost un cadou nesperat, primit chiar din partea actualului proprietar al celor de la Red Bull, Mark Mateschitz.

Are în plan să își mărească colecția

Deși are aproape 400 de mașni în colecție, Ion Țiriac nu vrea să se oprească aici. Miliardarul are ambiții mari și dorește să devină cel mai mare colecționar de mașini din Europa. Astfel, Țiriac plănuiește să mai adauge încă 300 de astfel de bijuterii la celebra sa colecție.

Citește și: Ce religie are, de fapt, Ion Țiriac. Surpriză totală despre cel mai bogat român, nu e ortodox

Pentru început însă, va expune 100 de exemplare noi, motiv pentru care salonul auto se va închide pentru o perioadă de 3 luni. Extinderea l-a costat o avere pe omul de afaceri, însă cele 5 milioane de euro cheltuite doar pentru mărirea spațiului pot părea mărunțiș pentru Țiriac, a cărui avere este estimată la 2 miliarde de dolari.

Mașina favorită a lui Ion Țiriac din colecția sa

La fel ca orice colecționar, Ion Țiriac are și el o mașină favorită. Este vorba de un Rolls-Royce din 2004, pe care l-a cumăpărat recent din Emiratele Arabe.

”Mașina care îmi place cel mai mult e cea pe care am cumpărat-o duminică. Am fost la Abu Dhabi, la Formula 1 și am cumpărat un Rolls-Royce din 2004, care are numai 500 de kilometri. Este un Phantom special.”, le-a dezvăluit Ion Țiriac jurnaliștilor în cadrul evenimentului aniversar al Țiriac Collection din data de 29 noiembrie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *