Cartea care l-a motivat pe David Popovici să devină cel mai bun înotător din lume: “Îmi place să cred că nu am limite”

David Popovici a dezvăluit cu ce se ocupă în puținul său timp liber
Cartea care l-a motivat pe David Popovici să devină cel mai bun înotător din lume: “Îmi place să cred că nu am limite”

David Popovici a devenit recent cel mai rapid înotător din lume. Întrebat despre motivația sa, cunoscutul sportiv a dezvăluit care este cartea care l-a ajutat foarte mult. Este vorba de o carte scrisă de înotătorul american Michael Phelps, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație. De asemenea, deține și șapte recorduri mondiale.

Cartea care l-a motivat pe David Popovici să devină cel mai bun înotător din lume

David Popovici a mărturisit că după ce a citit cartea și-a dat seama că îi placă să nu aibă limite. Potrivit sportivului, toată lumea poate să facă ceva dacă își dorește suficient.

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară, chiar anul trecut, la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient”, a spus David Popovici pentru gsp.ro.

De asemenea, David Popovici a dezvăluit că îi place să citească biografii ale altor sportivi, nu neapărat din natație. Sportivul consideră că de la fiecare are ceva de învățat.

Când are David Popovici timp liber: “Este dedicate în totalitate lucrurilor pe care îmi place să le fac”

David Popovici are doar o zi liberă pe săptămână, fără antrenamente sau activități în ceea ce privește înotul. Tânărul mărturisește că duminica preferă să facă plimbări cu bicicleta, să meargă la pizza, la film cu prietena lui și neapărat să se întâlnească cu cei doi familia lui.

„Timpul meu liber, duminica, este dedicat în totalitate lucrurilor pe care îmi place să le fac: plimbări cu bicicleta prin oraș cu prietenii mei, pizza de la Romană, filme cu prietena mea, carting și neapărat întâlniri cu familia”, a dezvăluit David Popovici.

David Popovici a devenit recent cel mai rapid înotător din lume, dublu campion european, primind două medalii de aur la proba de 100 și 200 de metri, din cadrul Campionatelor Europene de Natație. Zilele trecute a stabilit un nou record mondial la juniori, la 200 de metri liber, 1 minut și 42 de secunde și 97 de sutimi, la Roma. David Popovici a scos al treilea cel mai bun timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.