Cine sunt părinții lui David Popovici. L-au susținut mereu pentru a-și îndeplini visul

David Popovici a câștigat zilele trecute medalia de aur la proba de 200 m și la cea de 100 m
Cine sunt părinții lui David Popovici. L-au susținut mereu pentru a-și îndeplini visul

David Popovici, tânărul numit “fenomenul natației” încă de anul trecut, a devenit anul acesta dublu-campion mondial, o performanță istorică. Cine sunt părinții lui David Popovici și ce spune sportivul despre cei care l-au susținut în permanență.

Cine sunt părinții lui David Popovici, dublu-campion mondial

David Popovici a câștigat zilele trecute medalia de aur la proba de 200 m și la cea de 100 m. Adolescentul în vârstă de 17 ani a devenit astfel cel mai bun din lume. Părinții au fost tot timpul alături de el și l-au susținut, crezând în visul său. Mihai și Georgeta Popovici l-au dus pe David la înot la îndemnul medicului ortoped deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. La 10 ani, David Popovici a trecut la sport de performanță, iar părinții i-au susținut decizia și visul pe care îl avea. De la 10 ani David Popovici a început să doboare recorduri, iar părinții nu au pus niciodată presiune asupra lui.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament. Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, a declarat David Popovici pentru gsp.ro.

Cine sunt părinții lui David Popovici
David Popovici

Cine sunt părinții lui David Popovici și cu ce se ocupă

Mihai Popovici este consultant independent pentru produse farma. Mama sportivului, Georgeta, a lucrat în asistență socială și a făcut cursuri de ofițer anntidoping. A vrut să înțeleagă mai bine care sunt reglementările din domeniul sportului de performanță vis-a-vis de aceste substanțe.

„Tatăl meu a căutat pe internet cel mai bun nutriționist posibil pentru mine. L-a găsit pe Bob Seebohar și de atunci vorbim destul de des, facem meniuri, îmi spune ce să mănânc înainte de probă, cu cât timp înainte trebuie să mănânc, depinde de perioada de pregătire”, a mai spus David Popovici.

Dieta strictă pe care o urmează David Popovici

David Popovici își începe ziua la 4:30, atunci când servește micul dejun, iar la 7 are primul antrenament. Prima masă a zilei este compusă dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcționează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să și mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00″, a povestit David Popovici.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.6 146 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *