Cât costă kilogramul de miel cu câteva zile înainte de Paște 2023. Prețul a explodat

Prețul la carnea de miel s-a majorat simțitor.
Cât costă kilogramul de miel cu câteva zile înainte de Paște 2023. Prețul a explodat

Pregătirile pentru Paște sunt în toi, iar românii au început să caute cele mai bune oferte pentru carnea de miel. Veștile nu sunt însă tocmai bune, întrucât prețul cărnii de miel a crescut considerabil în ultima perioadă. Iată cât costă kilogramul de miel cu câteva zile înainte de Paște.

Cât costă kilogramul de miel cu câteva zile înainte de Paște 2023

Anul acesta, în mod sigur carnea de miel va lipsi de pe masa tradițională de Paște în multe cazuri. Prețurile au explodat în ultima vreme, iar mulți dintre români nu își vor mai permite să o treacă pe lista de cumpărături.

Conform unei analize făcute de Bugetul.ro, în Piața Obor, spre exemplu, costul unui kilogram de carne de miel în carcasă ajunge la 45 de lei. În supermarketurile din România, prețurile diferă însă.

La Carrefour, un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde cu 48,99 de lei, în timp ce în alte piețe, prețul pentru carnea de miel este între 39,99 de lei și 41 de lei per kilogram, potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Și pe platforma OLX, carnea de miel se vinde scump. Aici, un kilogram de carne de miel variază între 40 și 50 de lei.

Însă nu doar carnea de miel s-a scumpit anul acesta. Și legumele de sezon, denumite și trufandale, au prețuri mai mari în această primăvară. O spun chiar fermierii, care motivează că vremea capricioasă de la începutul anului le-a dat planurile peste cap.

„Toată noaptea, din oră-n oră, venim băgăm pe foc cărbuni, lemne, ce pot sa țin o temperatură constantă la 20 de grade. Încălzirea a ajuns… până acum undeva la 4.000 de lei”, a declarat Sorin Vancea, fermier, potrivit observatornews.ro.

Anul acesta, primele roșii românești ar putea apărea în luna mai, iar prețul lor va fi mai mare cu cel puțin 30% față de cele de import.

Citește și: „Testul pe care trebuie să îl faci când cumperi carne de miel. Așa îți dai seama dacă e toxică

Cât costa carnea de miel în anii trecuți

De la an la an, carnea de miel a cunoscut creșteri spectaculoase de preț. Dacă anul acesta vorbim de un cost și de 50 de lei pentru un kilogram, în 2022, prețul cărnii de miel nu a fost foarte diferit. Anul trecut, costurile au variat între 40 și 60 de lei per kilogram.

Totuși creșterea este substanțială dacă ar fi să facem o comparație cu 2021, când un kilogram de carne de miel se încadra în intervalul 30-35 de lei.

În 2020, în schimb, prețul pentru carnea de miel nu depășea 29 de lei.

Citește și: „Ingredientul care se pune pe pulpa de miel, înainte de a se băga la cuptor. Așa iese carnea fragedă și delicioasă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
5.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *