Cât costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Prețuri speciale pentru decembrie 2023

Costurile pentru un sejur de 4 zile în Laponia

Scris de: Daoud Andra

07 Dec. 2023

Decembrie este luna sărbătorilor, dar și a vacanțelor. Mulți români profită de vacanța copiilor și de zilele libere pentru a petrece un sejur relaxant într-un loc unde este zăpadă și unde atmosfera de sărbătoare se simte din plin. Una dintre cele mai populare destinații în această perioadă este Laponia, iar numeroase vedete de la noi au plecat deja cu copiii în vacanță acolo. Cât costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun și ce activități poți face acolo.

Vedetele și-au dus copiii în vacanță în Laponia

Fiecare copil visează să îl întâlnească, măcar o dată în viață, pe Moș Crăciun cel adevărat. Agențiile de turism și-au adaptat ofertele pentru astfel de vacanțe și, începând din luna noiembrie, au scos pe piață pachete care mai de care mai tentante pentru turiști. Numeroase vedete din România promovează vacanțele în țara lui Moș Crăciun și au plecat împreună cu familiile sau urmează să plece în această perioadă în Laponia.

Andreea Bălan, Adela Popescu și Radu Vâlcan, Oana Roman, Irina și Răzvan Fodor sau Cabral și Andreea Ibacka sunt doar câteva dintre vedetele care îl vizitează în acest an pe Moș Crăciun chiar la el acasă.

Citește și: Adela Popescu și Radu Vâlcan pleacă din România. Motivul pentru care vor sărbători Crăciunul pe 9 decembrie: “Ne dorim foarte mult” VIDEO EXCLUSIV

Cât costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Prețuri speciale pentru decembrie 2023
Laponia este una dintre cele mai populare destinații în această perioadă

Cât costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun

Turiștii care vor să meargă în Laponia încă mai au timp să programeze o astfel de vacanță. Pachetul standard cuprinde 4 nopți de cazare, în regiunea Levi sau în Rovaniemi din Finlanda. Transportul se efectueaza în regim charter, iar zborul durează în jur de 4 ore. Prețul pentru o persoană pornește de la 1.100 de euro. Costul poate ajunge și la 2.300 de euro de persoană, în funcție de locul de cazare ales.

Astfel, o familie cu doi copii trebuie să scoată din buzunar între 4.400 și aproape 10.000 de euro pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun. La aceste prețuri se adaugă costurile activităților pe care turiștii aleg să le facă în Laponia, dar și mesele, pentru că în general cazările au doar micul dejun inclus.

Citește și: Andreea Bălan și Victor Cornea au ajuns în Laponia. Cine i-a însoțit: “E prima vacanță în formulă de 5”. Primele imagini

Turiștii trebuie să ia în calcul, așadar, și un buget pentru cheltuielile de acolo, dar și pentru închirierea de echipamente (haine groase), în cazul în care nu și le cumpără din țară.

Ce poți face în Laponia

De departe momentul cel mai așteptat de copii este întâlnirea cu Moș Crăciun. Acesta îi așteaptă pe cei mici, dar și pe cei mari, la căsuța sa. Moșul are acolo și un atelier de jucării, de care se ocupă ajutoarele sale. Pe parcursul șederii, turiștii pot avea parte însă și de alte tipuri de activități, contracost.

Citește și: Delia a plecat în vacanță aproape de România. Destinația e superbă, imaginile i-au înnebunit pe români: „Doamne, minunat”

Excursii cu sănii

Plimbările cu săniile trase de câini sau de reni sunt extrem de populare pe tot parcursul sezonului. Prețul acestor excursii este de 99 de euro pentru adulți și 89 de euro pentru copii. Micuții care nu au împlinit 4 ani se pot plimba gratuit. Există și opțiunea de a te plimba cu sania trasă de snowmobil, costul fiind asemănător.

Observarea aurorei boreale

Unele excursii se desfășoară noaptea, astfel încât turiștii să poată admira aurora boreală, un fenomen caracteristic acestei zone. În această perioadă, aurora se poate observa adesea noaptea, dacă este senin. Costul unei excursii cu sania pentru a admira fenomenul natural este de 79 de euro pentru adulți și 69 de euro pentru copii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *