Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere privată. Suma colosală

Castelul Bran poate fi închiriat pentru diverse evenimente
Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere privată. Suma colosală

Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere privată. Zilele trecute, Castelul Bran a fost în centrul atenției mai mult ca orice alt obiectiv turistic din țara noastră. Deși Elon Musk nu și-a făcut apariția la petrecerea de Halloween despre care s-a spus că el însuși ar fi organizat-o (ulterior, informația a fost dovedită ca fiind falsă), Castelul Bran a beneficiat de o promovare uriașă.

Însă în urma evenimentului la care au participat importanți oameni de afaceri, prieteni cu fondatorul Tesla, dar și artiști de talie internațională, multă lume s-a întrebat cât costă să închiriezi castelul lui Dracula pentru o astfel de petrecere. Suma este uriașă.

Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere privată

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țara noastră. Poveștile despre Dracula sunt cu adevărat fascinante, iar turiștii din întreaga lume sunt atrași ca un magnet de legenda contelui care se transformă în vampir. Motiv pentru care, an de an, vin într-un număr foarte mare să viziteze Castelul Bran.

Acesta poate fi închiriat pentru diverse evenimente, inclusiv nunți și botezuri, însă nu este deloc ieftin.

„Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului”, spunea, în urmă cu câțiva ani, directorul de marketing al Castelului lui Dracula, potrivit a1.ro.

În perioada respectivă, în 2010, costul pentru organizarea unei petreceri restrânse depășea 20.000 de euro.

În 2018 însă, un grup de 1.000 de americani a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere de Halloween. Evenimentul a fost organizat de o agenție de turism, iar fiecare participant a trebuie să plătească 329 de dolari. Ceea ce înseamnă că suma totală de închiriere a castelului s-a ridicat la 329.000 de dolari.

Oficiali MAI: „Elon Musk și Angelina Jolie nu au intrat în România”

La evenimentul exclusivist care a avut loc în noapte de dumincă spre luni au participați mai mulți influenți oameni de afaceri și artiști internaționali. Printre ei s-au numărat fondatorul PayPal Peter Thiel și soțul acestuia, Matt Danzeisen, despre care se spune, de fapt, că ar fi organizat petrecerea de la Castelul Bran. Peter Thiel este bun prieten cu Elon Musk.

Fondatorul Tesla și Angelina Jolie nu au confirmat prezența lor în România. Cei doi nu au intrat pe teritoriul țării noastre, așa cum au declarat pentru Libertatea două surse oficiale din două instituții separate ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Încă din septembrie 2021, mai multe firme foarte importante de pază și securitate din străinătate au venit să inspecteze Castelul de la Bran. După ce au făcut inspecția, au dat verde și s-au făcut foarte multe rezervări încă de anul trecut, în perioada noiembrie – decembrie, pentru sărbătoarea de Halloween din 2022”, a precizat un înalt oficial pentru publicația menționată.

„Elon Musk nu a intrat în România și nici Angelina Jolie”, au spus sursele pentru Libertatea.

Citește și: „Unde a petrecut, de fapt, Elon Musk de Halloween. Acum s-a aflat tot. Primele imagini

9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.