Cât de des trebuie să îți schimbi periuța de dinți. Multe persoane fac greșeala

Află la cât timp după o utilizare frecventă trebuie schimbată periuța de dinți
Cât de des trebuie să îți schimbi periuța de dinți. Multe persoane fac greșeala

Pe cât de importantă este igiena personală, pe atât de necear este să ai grijă de ustensilele sau produsele de igienă pe care la folosești, astfel încât acestea să fie păstrate în stare perfectă o perioadă mai îndelungată. În cazul periuțelor de dinți, acestea trebuie schimbate din când în când, întrucât pot acumula bacterii și murdărie sau se pot deteriora în timp din cauza utilizării frecvente.

Cât de des trebuie să îți schimbi periuța de dinți

Odată cu utilizarea ei continuă, periuța de dinți se deteriorează și devinie mai puțin eficientă în îndepărtarea plăcii bacteriene. Deși nu este o regulă fixă care să indice cât de des ar trebui să îți schimbi periuța de dinți, poți urma câteva indicații care să garanteze o igienă cât mai îndelungată a ustensilei tale de curățat dantura.

După cât timp este recomandat să îți schimbi periuța de dinți

Studiile arată că utilizarea continuă a periuței de dinți face ca aceasta să își piardă din eficiența în curățarea dinților și a gingiei, într-un timp relativ scurt.

Maie exact, după trei luni de utilizare continuă a unei periuțe de dinți, aceasta nu mai este eficientă în eliminarea bacteriilor și a murdăriei acumulate în gură, comparativ cu o periuță de dinți nouă, ceea ce crește riscul de infecții sau boli orale.

De asemenea, utilizarea regulată a periuțelor de dinți face ca acestea să înceapă să se deterioreze. Perii săi și celelalte elemente folosite pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare își pierd din rezistență, ceea ce reprezintă un al doilea motiv pentru a înlocui periuța de dinți.

În concluzie, periuța de dinți trebuie schimbată cel puțin o dată la trei luni, pentru a putea menține o igienă orală corespunzătoare.

Citește și: „Obiectele din casă mai murdare decât vasul de toaletă. Le atingi zilnic, dar au mii de bacterii pe ele

Câte bacterii se găsesc pe periuța de dinți

Periuța de dinți poate aduna în timp peste 100 de milioane de bacterii, printre care ecoli și stafilococi. Dr. Cheryl Watson-Lowry, dentist din Chicago ne recomandă să clătim foarte bine cu apă din abundență periuța după folosire astfel încât să fie eliminată toată cantitatea de pasta de pe suprafața ei.

„Cu cât periuța de dinți este îmbibată în apă mai mult timp, cu atât este un mediu mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, după clătirea periuței de dinți este indicat să o scuturăm foarte bine, în acest fel putem elimina surplusul de apă și putem grăbi uscarea acesteia. De asemenea, este necesar să așezăm periuța de dinți în poziție verticală pentru a permite scurgerea apei după fiecare utilizare”, a explicat specialistul,

Câtă pastă se pune pe periuța de dinți la o folosire

Medicii recomandă să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi. Dar te-ai întrebat vreodată care este cantitatea potrivită de pastă pentru o spălare? Specialiștii atrag atenția că o cantitatea prea mare de pastă poate afecta dantura. Afecțiunea cauzată de acest obicei se numește fluoroză și se manifestă printr-o decolorare a dinților. De aceea, este recomandat să nu pui mai mult decât un bob de mazăre.

Potrivit dr. Watson-Lowry, pentru copii este necesară o pastă de dinți fără fluor deoarece ei o vor înghiți, iar acest lucru este dăunător.

Citește și: „Cum să cureți fierul de călcat pe interior. Metoda simplă, așa se curăță corect și eficient

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *