Cât de des trebuie schimbate prosoapele de baie. La ce temperatură să le speli ca să miroasă a proaspăt

Cât de des trebuie schimbate prosoapele de baie. La ce temperatură să le speli ca să miroasă a proaspăt

Umiditatea și schimbările de temperatură din baie creează condiții ideale pentru apariția bacteriilor și a mucegaiului care pot deteriora anumite obiecte, cum ar fi prosoapele.

Sfaturi utile pentru gospodine

În baie, prosoapele proaspăt spălate și uscate preiau umezeala cu ușurință deoarece sunt realizate dintr-un material conceput să absoarbă excesul de apă. De aceea trebuie depozitate într-un loc uscat și ventilat.

Reține că mucegaiul și ciupercile care atacă prosoapele nu numai că emană un miros neplăcut, ci ne afectează și sănătatea. Pe lângă faptul că nu vom scăpa de mirosul urât, ne putem îmbolnăvi. Folosirea unui prosop infectat cu mucegai poate agrava acneea, provoca iritații, piele uscată și chiar păr gras.

Citește și Ce să adaugi în compartimentul de balsam al mașinii de spălat pentru a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor. Trucul genial

Ce să faci cu prosoapele după baie

Dacă lași un prosop umed în baie după duș, poți fi sigură că nu se va usca foarte repede. După ce ai făcut baie, atârnă prosoapele afară, de exemplu pe un uscător unde se pot usca înainte de a le depozita acolo unde le este locul (în afara băii).

Cât de des ar trebui să schimbi prosoapele

Schimbarea prosopului depinde strict de utilizarea lui. Prin urmare, atunci când folosești un prosop de baie, ia în considerare numărul de băi efectuate. Este mai sănătos să-l speli după a treia baie.

Schimbarea prosoapelor de mână depinde de numărul persoanelor din casă și de oaspeții care te vizitează. În acest caz ar trebui schimbate zilnic! O familie cu trei membri trebuie să înlocuiască prosoapele de bie la fiecare 2-3 zile.

La câte grade să le speli

La 40 de grade vei ucide doar 14% dintre bacterii și ciuperci, așa că este recomandat să speli prosoapele la temperaturi mai ridicate (60 de grade), dar o dată pe lună le poți spăla la 90 de grade.

Vezi și Cum să ai un miros plăcut în baie pe tot parcursul anului. Nimeni nu a știut metoda asta genială

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *