Ce să adaugi în compartimentul de balsam al mașinii de spălat pentru a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor. Trucul genial

Procedând așa, prosoapele tale vor mirosi a proaspăt
Ce să adaugi în compartimentul de balsam al mașinii de spălat pentru a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor. Trucul genial

Prosoapele tale de baie miros urât? Ți s-a întâmplat să te confrunți cu această problemă, în ciuda faptului că ai utilizat detergent scump și balsam parfumat? Ei bine, dacă da, atunci ai nimerit exact unde trebuia. Iată ce să pui în compartimentul de balsam al mașinii de spălat pentru a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor.

Cum îndepărtezi mirosul neplăcut din prosoape

Prosoapele din baie capătă adesea un miros neplăcut din cauza umidităţii din încăpere. Din păcate, acesta poate persista chiar și după spălare. Însă, există un truc genial care te poate ajuta să scapi de această problemă. Da, ai auzit bine!

Pentru a-l pune în aplicare, vei avea nevoie de doar două ingrediente, pe care cu siguranță le ai în bucătărie. Este vorba despre bicarbonat de sodiu și oțet. Primul element are capacitatea de a neutraliza în mod natural mirosurile neplăcute, iar lichidul are rolul de a dizolva orice fel de grăsime din fibra textilă.

Cum trebuie să procedezi

În continuare, îți prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scoate mirosul urât din prosoapele tale pufoase. Mai întâi de toate, pune articolele în mașina de spălat.

Ulterior, adaugă în compartimentul de detergent al mașinii de spălat 200 de ml de oțet din vin alb, iar în compartimentul de balsam al mașinii de spălat pune 100 de grame de bicarbonat de sodiu.

Mai departe, pornește mașina la un program de spălare cu o temperatură de 60 de grade Celsius. După ce se încheie programul, scoate imediat prosoapele spălate din mașina de spălat și întinde-le la uscat.

Te-ar mai putea interesa și Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt. Trucul bunicii care elimină petele de grăsime și mirosul neplăcut!

Motivul pentru care miros urât prosoapele

Uneori, se întâmplă ca prosoapele să miroasă urât chiar și după ce abia le-ai spălat? De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, pentru că, odată cu trecerea timpului, se adună detergent și balsam în fibrele textile.

Astfel, se formează o ”barieră”, iar prosoapele tale nu mai absorb la fel de bine apa și nici nu se usucă în totalitate. Un alt motiv pentru care prosoapele pot mirosi neplăcut este acela că le depozitezi într-un spațiu cu umiditate crescută. Indicat este să le pui într-un dulap bine aerisit.

Te-ar mai putea interesa și Ce să adaugi în apa în care speli prosoapele pentru a scăpa de mirosul urât. Trucul banal prin care le împrospătezi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *