Cât de gravă este starea de sănătate a Regelui Charles. Ce se știe până acum

Premierul britanic a făcut declarații în acest sens

Scris de: Daoud Andra

07 Feb. 2024

Vestea că Regele Charles este bolnav de cancer a provocat îngrijirare în Regatul Unit și nu numai. Palatul Buckingham a anunțat doar diagnosticul, fără să dea detalii despre tipul de cancer sau cât este de avansat. Ulterior, s-a aflat cât de gravă este starea de sănătate a Regelui Charles, în urma verdictului dat de medici.

Regele Charles, diagnosticat cu cancer

La jumătatea lunii ianuarie, Regele Charles a fost internat în spital, pentru o operație de adenom de prostată. La scurt timp după externare, monarhul a primit diagnosticul, iar Palatul Buckingham a decis să îl facă public, pentru a pune capăt speculațiilor. Luni, 5 februarie, Palatul a făcut anunțul cu privire la boala de care suferă suveranul, fiind vorba despre cancer.

”În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale.

Citește și: Regele Charles, externat din spital. Cum a fost surprins în imagini la plecare. Detaliul inedit pe care l-au remarcat toți

Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință. Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis, într-un comunicat, Palatul Buckingham.

Regele Charles, externat din spital
Regele Charles și soția sa, Camilla

Cât de gravă este starea de sănătate a Regelui Charles

Mulți s-au întrebat cât de avansată este boala regelui, însă reprezentanții monarhiei nu au făcut declarații în acest sens. Premierul britanic, Rishi Sunak, a ținut însă să îi liniștească pe oameni și a precizat că boala suveranului a fost descoperită devreme, ceea ce îi dă mai multe șanse de vindecare.

”Din fericire, a fost descoperit devreme (n.r. cancerul), iar acum toată lumea îi dorește să primească tratamentul adecvat și să se recupereze pe deplin.”, a declarat prim-ministrul, într-o intervenție radio la BBC.

Citește și: Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod

Premierul a adăugat că, la fel ca toți ceilalți, a fost șocat și întristat de vestea că regele este bolnav. Ulterior, un purtător de cuvânt al său a spus că premierul și-a bazat declarația pe anunțul făcut de palat și că nu are detalii suplimentare. O sursă din cadrul familiei regale a declarat pentru CNN că regele nu suferă de cancer la prostată, așa cum se credea, dat fiind că a trecut printr-o operație de adenom. Sursa nu a precizat ce tip de cancer este, nici cât de avansată este boala.

Ce se va întâmpla atunci când Regele Charles va muri

Presa britanică scrie că monarhul va lua o pauză de la îndatoririle regale, cât timp urmează tratamentul pentru cancer. După anunțul diagnosticului, Charles a fost văzut în timp ce părăsea Londra, cu un elicopter privat. Cu puțin timp înainte, prințul Harry, fiul său cel mic, a venit în Marea Britanie pentru a-i fi alături tatălui său.

Citește și: Ce rol va avea și ce titlu va purta Camilla dacă Regele Charles va muri

Regele Charles are 75 de ani și a preluat tronul în septembrie 2022, atunci când Regina Elisabeta a II-a decedat. Palatul Buckingham stabilește un plan bine pus la punct pentru moartea fiecărui monarh, iar acestea au de obicei nume de cod. Atunci când a murit regina, a fost declanșată operațiunea Podul Londrei. Când va muri Charles, va fi pusă în mișcare operațiunea Podul Menai.

Aceste operațiuni cuprind detalii cu privire la organizare, pornind de la felul în care este făcut anunțul decesului, până la funeralii, rolul serviciilor și alte amănunte. După moartea Regelui Charles, tronul va fi preluat de fiul său cel mare, William.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *