Mulți români iubesc sarmalele în foi de viță, dar puțini sunt cei care știu cum să le prepare corect. Tu știi cât orez se pune, de fapt, în compoziția lor? Acesta este un secret pe care doar gospodinele iscusite îl știu. Doar așa sarmalele în foi de viță vor ieși delicioase!
Sarmalele în foi de viță sunt extrem de îndrăgite în toate colțurile țării. Aromate și cu o lingură de smântănă lângă, fiecare român are propria rețeta de sarmale în foi de viță.
Ești începător și nu ai prea multă experiență în bucătărie, dar ai vrea să-ți prepari o porție delicioasă de sarmale în foi de viță, fără să te temi că ai greșit cantitatea necesară de orez? Ei bine, atunci ai nimerit unde trebuie. În rândurile de mai jos, vei găsi toate informațiile necesare.
Un prim truc este să folosești o ceașcă de orez la un kilogram de carne, nu mai mult. De asemenea, gospodinele iscusite spun că umplutură de orez și ceapa se călesc împreună în apă cu ulei. Astfel sarmalele vor ieși mai pufoase.
Dacă vrei să obții o compoziție bine legată de sarmale, în amestecul de carne și orez se poate pune și un albuș de ou bine bătut înainte. În plus, se pot adăuga numeroase condimente în compoziția pentru sarmale, precum oregano, cimbru, mărar, boabe de piper, scorțișoară sau cuișoare.
Citește și De ce nu fierbe varza la sarmale. Detaliul ignorat complet, de asta rămân crude!
Ingrediente
Mod de preparare
Se curăță morcovul, apoi se dă pe răzătoarea mică şi se toacă ceapa. Mai departe, se pun într-o tigaie la încins câteva linguri de ulei şi apoi se adaugă morcovul şi ceapa.
Se călesc, până când se înmoaie puţin, apoi se adaugă jumătate de cană de apă şi toată cantitatea de pastă de tomate. După ce a fiert se pun şi condimentele. Astfel, se obține sosul pentru sarmale care se va folosi şi la umplutura acestora.
Se amestecă carnea tocată cu orezul şi mărarul tocat, iar deasupra se adaugă sosul de sarmale. Ulterior, se pun două ouă și se condimentează după gust. Foile de viţă de vie se opăresc, se pun pe un blat cu nervurile în sus, apoi se pune din compoziţia pregătită şi se rulează.
Acum, se ia o cratiţă, iar pe fundul ei se pun câteva foi de viţă, peste care se așează sarmalele împăturite. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele și se fierb cu capac, la foc mic, circa o oră. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ce să faci neapărat cu ceapa înainte de a o pune la sarmale. Așa vor avea gustul de la țară!