Tocana de legume cu orez este un preparat sățios, plin de savoare, care combină legumele proaspete cu orezul pentru a obține o mâncare consistentă și satisfăcătoare. Acest fel de mâncare este ideal pentru perioadele de post sau pentru cei care țin diete vegane. De asemenea, în multe gospodării, tocana de legume cu orez se pune la borcan pentru iarnă. Este delicioasă și poate fi servită atât caldă, cât și rece. Iată cum se prepară.
Pentru a prepara tocană de legume cu orez, ai nevoie de următoarele ingrediente: 6 ardei copți, 2 cepe, 2 morcovi, 1 dovlecel, o rădăcină de pătrunjel, 4 roșii, 5 linguri de ulei, 3 căței de usturoi, 1 lingură de bulion, 100 de grame de orez, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper și boia de ardei.
Cantitatea de orez pentru tocana de legume cu orez poate varia în funcție de preferințele tale pentru consistență. Poți ajusta cantitatea de orez pentru a obține o tocană mai densă sau mai lichidă. Această mâncare savuroasă este o alegere excelentă pentru a te bucura de legume proaspete și orez.
Vezi și Cât se țin legumele la cuptor, de fapt. Timpul corect pentru o culoare aurie și textură crocantă