Cât oțet se pune la murături, de fapt. Multe persoane procedează greșit

Reguli de care e bine să ții cont
Cât oțet se pune la murături, de fapt. Multe persoane procedează greșit

Atunci când pregătesc murături, gospodinele țin cont de foarte multe detalii și pun în aplicare diverse trucuri. Este foarte important să știi cât oțet să folosești deoarece multe persoane procedează greșit.

Care sunt ingredientele necesare pentru lichidul murăturilor

Tu știi care este cantitatea potrivită de oțet pentru murături? Atunci când pregătești lichidul pentru murături ai nevoie de doar patru ingrediente: oțet, apă, sare și zahăr. În această combinație poți pune orice legumă.

Pe lângă aceste ingrediente se mai adaugă altele, care sunt aromatizante. Însă cele patru menționate mai sus sunt esențiale într-o reletă de bază pentru murături. Ele ajută la crearea unui lichid în care legumele sau fructele proaspete pot fi conservate pentru o perioadă lungă de timp.

Cum funcționează oțetul, apa, sarea și zahărul pentru murături

Apa este necesară pentru murături deoarece ajută la la obținerea raportului perfect de saramură pentru murături, care este de 50% apă și 50% oțet. Este exact cantitatea potrivită de aciditate pentru ca legumele sau fructele să devină murături.

Oțetul, în general cu o aciditate de 5%, ajută foarte mult pentru aroma legumelor murate. Dacă nu îți place gustul sau mirosul de oțet poți folosi aceeași cantitate de suc de lămâie.

Sarea, se recomandă să fie grunjoasă, fără iod. Zahărul nu este pentru ca murăturile să fie dulci, ci mai degrabă ușor picante.

Vezi și – De ce se vântură murăturile la borcan sau în butoi. Secretul știut doar de gospodarii de la țară ca să iasă deliciose

Ce se întâmplă în cazul în care ai pus prea mult oțet

Atunci când pui murăturile este indicat să folosești oțet cu o concentrație de acid acetic de 5% sau mai mare. Acest lucru este pentru a te asigura că oțetul este suficient de acid pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului în borcanele de murături. Cu cât oțetul este mai acid, cu atât vor rezista mai mult timp murăturile.

Sfatul specialiștilor este să eviți să folosești oțeturi concentrate sau învechite pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Cât despre oțetul balsamic, este un oțet alb învechit care nu este potrivit pentru murarea fructelor și legumelor de unul singur, dar care poate fi folosit împreună cu oțeturile albe pentru a oferi profunzime de aromă.

Folosirea unei cantități necorespunzătoare de oțet poate provoca:

  • gust neplăcut – murăturile devin prea acide și nu au un gust bun, ci unul amar sau acrișor.
  • conservare inadecvată – astfel se pot dezvolta bacterii periculoase, iar legumele se vor altera.
  • textură moale sau prea tare- o cantitate necorespunzătoare de oțet poate afecta și textura murăturilor.
  • probleme de siguranță alimentară – conservarea insuficientă a legumelor poate provoca probleme de siguranță alimentară, cum ar fi contaminarea cu bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella sau E. coli.
Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
7.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *