Cât rezistă friptura de porc în frigider, de fapt. Mulți români fac greșeala

E important să știi

Scris de: Oana Matei

17 Feb. 2023

Cât rezistă friptura de porc în frigider, de fapt. Mulți români fac greșeala

În 1876 a fost inventat frigiderul și, deși a durat ceva timp pentru a deveni unul dintre electrocasnicele esențiale în bucătăria oricărei locuințe, acest aparat a schimbat modul în care depozităm și consumăm alimente. Deși frigiderul este un aparat care ne permite să păstrăm în siguranță alimentele pentru perioade mai lungi de timp decât permite temperatura camerei, există o limită de refrigerarea a diferitelor tipuri de carne. De aceea astăzi vom vorbi despre câteva reguli de bază pentru păstrarea cărnii la frigider.

Cât timp rezistă în frigider carnea de porc crudă? Dar cea gătită?

Cât timp poate rămâne carnea de porc crudă la temperatura camerei?

Bacteriile se înmulțesc rapid la temperaturi cuprinse între 6 ° C și 60 ° C. Carnea  de porc trebuie aruncată dacă este lăsată la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al cărnii de porc, o soluție este congelarea. Pune carnea de porc la congelator, în pungi cu fermoar, dacă nu o consumi în zilele următoare.

Cât timp se păstrează carnea de porc crudă la frigider?

Răspunsul exact la această întrebare depinde în mare măsură de condițiile de depozitare. carnea de porc macră poate fi păstrată în ambalajul original, la frigider, timp de 3 până la 5 zile.  În cazul cărnii tocate, indiferent de procentul de grăsime conținut, se păstrează la frigider maxim 2 zile. La acest tip de carne există riscul  de alterare mai rapid decât la carnea macră, cu consecințe grave pentru sănătate. Același termen, de maxim 2 zile,  este valabil și în cazul organelor de porc crude.

Cât timp se păstrează carnea de porc crudă la congelator?

Când este păstrată în condiții adecvate, carnea de porc crudă își păstrează calitatea optimă aproximativ 4-6 luni în congelator, dar rămâne sigură pentru consum și după această perioadă.

Cât timp se păstrează carnea de porc după ce a fost congelată și apoi dezghețată?

Carnea  de porc care a fost dezghețată la frigider poate fi păstrată încă 3-5 zile la frigider înainte de consum. Carnea de porc care a fost dezghețată în cuptorul cu microunde sau în apă rece trebuie consumată imediat.

Cât timp se păstrează carnea de porc la frigider după gătire?

Friptura de porc gătită se păstrează in general 3-5 zile la frigider si 2-3 luni la congelator.

Cât timp se păstrează friptura de porc gătită la frigider?

Și în cazul fripturii de porc, răspunsul exact la această întrebare depinde în mare măsură de condițiile de depozitare. Pune friptura de porc la frigider în 2 ore de la gătire.

Pentru a maximiza durata de valabilitate a fripturii de porc gătite, depozitează bucățile de friptură la frigider într-un recipient etanș  sau înfășoară-le în folie de aluminiu.

Când este păstrată în condiții bune, friptura de porc se va păstra 3-4 zile la frigider.

Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate al fripturii de porc gătite, se poate congela. Congelează friptura într-un recipient etanș sau într-o pungă cu fermoar.

Cât timp se păstrează friptura de porc gătită în congelator?

Când este păstrată în condiții adecvate, friptura de porc gătită își păstrează calitatea optimă aproximativ 2-3 luni în congelator, dar rămâne sigură pentru consum și după această perioadă.

Cât timp se păstrează friptura de porc gătită după ce a fost congelată și dezghețată?

Friptura de porc gătită care a fost dezghețată în frigider poate fi păstrată încă 3 până la 4 zile la frigider înainte de a fi consumată. Friptura de porc gătită care a fost dezghețată în cuptorul cu microunde, trebuie consumată imediat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
7.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *