Cât șampon se folosește la o spălare. Așa se folosește corect de fapt

Foarte mulți dintre noi facem risipă atunci când vine vorba despre șamponare, încercând să obținem mai multă spumă.
Cât șampon se folosește la o spălare. Așa se folosește corect de fapt

Te-ai întrebat vreodată cât șampon se folosește la spalare, de fapt? Ei bine, răspunsul te-ar putea surprinde. Cu siguranță e necesar mai puțin decât folosești în realitate.

Cât șampon se folosește la o spălare, de fapt

În general, toți afirmăm că „nu ne place să facem risipă”, dar în realitate, toți facem. Iar cînd vine vorba despre șamponul folosit la spălarea părului, sunt foarte puțini cei care își pun întrebări legate de cât de des sunt obligați să cumpere un nou flacon.

După cum spun specialiștii, există câțiva factori care determină cât de mult șampon ar trebui să utilizăm. Densitatea și textura părului sunt printre ele.

Specialiștii ne învață cum să șamponăm corect părul fără a pierde o picătură (sau un ban, de altfel).

Ce trebuie să știi despre îngrijirea părului

Există doi factori care vor determina cantitatea corectă de șampon pe care să o folosești. Textura părului și densitatea acestuia. Părul fin are nevoie doar de o cantitate de șampon de doar câțiva mililitri. Pus în palmă, trebuie să măsoare cât o monedă de 50 de bani. Părul cu textură mai groase ar trebui să folosească șampon cât două monede de 50 de bani. De asemenea, cu cât părul tău este mai ondulat, cu atât este posibil să ai nevoie de a crește mai mult cantitatea de șampon folosită.

Mai multă spumă nu este întotdeauna cea mai bună, arată lovethesalon.co.uk.

O greșeală comună la folosirea șamponului este că punem prea mult șampon atunci când nu suntem mulțumiți de cantitatea de spumă. Specialiștii ne recomandă să avem încredere atunci când ne spun că mai multă spumă nu ne va ajuta.

Ei spun că uneori, șamponu folosit nu face suficientp spumă din cauza faptului că părul este prea uleios. În acest caz, recomandă să clătim bine părul și să mai folosim o cantitate mică de șampon.

Cât de des să-și speli părul

Lungimea părului nu ar trebui să fie un factor în cât de mult șampon folosim. Șamponul este pentru scalp, nu pentru lungimea părului. Acolo intervine balsamul.

Specialiștii spun că nu ar trebui să ne șamponăm părul prea des, deoarece asta va duce în timp la eliminarea uleiurilor naturale ale părului. Acestea sunt esențiale atât pentru sănătatea părului, cât și a scalpului.

În general, e suficient să-l șamponezi doar o dată pe săptămână. Poți să-l șamponezi și să-l clătești în prealabil, deoarece poate există mai mult ulei pe scalp. Asta poate face mai dificilă formarea spumei. Dar dacă te întrebi cât șampon se folosește la o spălare, nu ar trebui să iei ca indiciu câtă spumă face șamponul tău.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.