Cât se fierb sarmalele în varză dulce. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină pentru un gust perfect

Cât se fierb sarmalele in varză dulce

Sarmalele sunt unele dintre cele mai iubite preparate tradiționale românești. Nu lipsesc de pe mesele de sărbătoare ale românilor, dar pot fi pregătite cu orice ocazie și savurate alături de mămăligă, ardei iute și smântână. Cât se fierb sarmalele în varză dulce și ce să pui în oală pentru un plus de gust.

Ce fel de varză se folosește la sarmale

Indiferent pentru ce ocazie faci sarmale, este importantă atât compoziția, cât și varza în care le învelești. Multe gospodine preferă să folosească varză murată la sarmale, pentru că foile sunt mai moi, mai ușor de manevrat și dau un gust mai bun preparatului.

Dacă nu ai varză murată sau nu îți place gustul, poți face sarmale și din varză dulce, proaspătă. Alege o varză cu foi potrivite și subțiri, pentru a putea înveli sarmalele. După ce ai selectat foile și ai îndepărtat cotoarele, este nevoie să le opărești, pentru a le face mai maleabile.

Într-o oală cu apă și sare care fierbe pe foc, adaugă foile de varză și lasă-le timp de 10 minute, după ce ai oprit focul. După ce sunt scurse de apă și s-au răcit, pot fi folosite pentru a înveli sarmalele. Dacă foile sunt prea mari, taie-le pe jumătate.

Citește și: Cu ce se acrește varza dulce pentru sarmale. Ingredientul secret care schimbă tot gustul

Cea mai bună varză pentru sarmale
Cea mai bună varză pentru sarmale este cea cu foile subțiri

Cât se fierb sarmalele în varză dulce

Indiferent că sunt cu varză acră sau dulce, sarmalele au aproximativ același timp de fierbere. Acestea trebuie să stea pe foc suficient, astfel încât carnea tocată și orezul din compoziție să se gătească. Sarmalele în varză dulce au nevoie de un ingredient care să le dea gust și savoare. Poți pune în oală o cană de seamă de varză sau chiar borș, dacă îți place gustul puțin acrișor.

Pentru a obține sarmale cu un gust desăvârșit, le poți fierbe într-un amestec de apă cu bulion. Dizolvă o cană de bulion în apă și toarnă peste sarmalele în varză dulce cât să fie acoperite. Fierbe-le la foc mic, timp de o oră și jumătate și completează cu apă, pe măsură ce aceasta se evaporă. Amestecă din când în când, pentru a nu se lipi, răsucind oala.

Citește și: Ce să faci neapărat cu orezul înainte de a-l adăuga la sarmale. Devin mult mai pufoase decât de obicei, e trucul marilor bucătari

După ce au stat pe foc o oră și jumătate, mai pune-le la cuptor pentru încă 30-45 de minute. În acest fel se vor rumeni și vor căpăta un gust desăvârșit. Poți găti sarmalele și direct la cuptor, la foc mic, timp de două ore și jumătate. Folosește un vas de lut și pune-le în cuptor încă de la început, pentru o aromă deosebită.

Ce fel de orez se folosește la sarmale

Principalele ingrediente din sarmale sunt carnea tocată și orezul. Carnea poate fi de porc, de pasăre, de vită sau amestec, cu condiția să aibă un procent de grăsime suficient de mare. Carnea slabă nu este potrivită pentru sarmale, pentru că acestea vor ieși uscate și tari. Cea mai potrivită carne este cea de porc, cu minimum 20% grăsime.

Citește și: Ce să adaugi, de fapt, în apa în care fierb sarmalele. Așa ies mult mai pufoase și fine, puțini bucătari știu secretul

În ceea ce privește orezul, la sarmale este ideal să folosim un sortiment de orez cu bob rotund. Acesta se va umfla în timp ce fierbe și va lega compoziția, oferindu-i o textură pufoasă. Atât la sarmale, cât și la ardeii umpluți, se folosește orezul cu bob rotund și nu este potrivit cel cu bob lung, care rămâne întreg atunci când este gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…