Cât se țin la cuptor sarmalele în foi de viță de vie. Secretul pentru un gust de senzație

Sarmale în frunze de viță de vie

Sarmalele în foi de viță reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate preparate culinare tradiționale. Aceste delicioase rulouri de carne și orez îmbrăcate în fragede foi de viță sunt simbolul ospitalității românești și aduc un buchet de arome care ne încântă papilele gustative. Însă, în spatele acestui deliciu se ascunde un secret culinar ce definește gustul de senzație al sarmalelor – durata perfectă de coacere în cuptor.

Deliciul tradițional: Sarmalele în foi de viță de vie

Pasul 1: Alegerea ingredientelor de calitate

Pentru a obține cele mai gustoase sarmale în foi de viță, alegeți ingrediente proaspete și de calitate. Veți avea nevoie de carne de porc și vită tocată, orez, ceapă, usturoi, condimente precum cimbru, pătrunjel, frunze de dafin, sare și piper. În plus, veți avea nevoie de foi de viță de vie, care pot fi proaspete sau conservate.

Vezi și Ingredientul care nu trebuie să lipsească atunci când faci sarmale de post. Le dă un gust aparte

Pasul 2: Prepararea umpluturii

Într-un bol mare, combinați carnea tocată de porc și vită cu orezul, ceapa și usturoiul tocate fin. Orezul și ceapa dau gust mai bun umpluturii dacă în prealabil se călesc în puțin ulei. Adăugați cimbru, pătrunjel, sare și piper după gust și amestecați bine ingredientele până când obțineți o compoziție omogenă și aromată.

Cum prepari sarmalele în foi de viță de vie

Pasul 3: Modelarea sarmalelor în foi de viță

Dacă utilizați foi de viță proaspete, puneți-le într-un castron mare cu apă fierbinte pentru câteva minute, astfel încât să devină maleabile. Dacă utilizați foi de viță conservate, scurgeți-le de zeama în care sunt păstrate. Îndepărtați cozile frunzelor, dacă sunt lungi sau groase.

Luând o foaie de viță la îndemână, puneți o cantitate potrivită de umplutură în centrul acesteia și începeți să o împăturiți îngrijit, astfel încât să obțineți un rulou bine închis. Repetați acest proces pentru toate sarmalele până când ați folosit întreaga umplutură.

Pasul 4: Așezarea sarmalelor în tava de cuptor

Înainte de a introduce sarmalele în cuptor, preîncălziți acesta la 160 de grade Celsius. Alegeți o tavă de cuptor suficient de mare și tapetați-o cu foi de viță, pentru a adăuga un plus de aromă.

Așezați sarmalele în tava pregătită, cu partea împăturită în jos, astfel încât să se mențină forma și să se coacă uniform. Adăugați câte o lingură de bulion, între rândurile de sarmale și turnați apă până când acestea sunt acoperite pe jumătate. Pentru a nu se arde, acoperiți sarmalele, cu un strat de frunze de viță de vie.

Cât se țin la cuptor sarmalele în foi de viță de vie.  Detaliul de care să ții cont

Pasul 5: Timpul perfect în cuptor

Acoperiți tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade. Timpul necesar pentru coacerea sarmalelor în foi de viță poate varia între 2 și 3 ore, în funcție de preferințele personale și de puterea cuptorului.

Asigurați-vă că verificați sarmalele din când în când pentru a vă asigura că nu se ard și pentru a adăuga apă, dacă este necesar. Sarmalele sunt gata atunci când frunzele de viță devin moi, iar umplutura este bine pătrunsă și gătită.

Vezi și Secretul celor mai bune sarmale. Cu ce se unge de fapt oala în care se gătesc. Așa vei proceda mereu de-acum încolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…