Postul Paștelui este cel mai lung și cel mai greu, din cauza restricțiilor alimentare, potrivit creștinilor ortodocși. Cum acesta durează 40 de zile oamenii caută tot timpul rețete pentru a afla ce mai pot găti fără carne, ouă sau lactate. Ei bine, sarmalele de post sunt printre preferatele multor oameni, iar rețeta pentru acestea nu este deloc grea.
Sarmalele de post sunt foarte gustoase și sățioase atât timp cât rețeta este făcută corect. Fie că sunt cu orez, cu ciuperci sau alte legume, sarmalele de post sunt printre preferatele românilor. Pentru acestea există două variante: în foi de varză sau în foi de viță.
Pentru gospodinele din Moldova rețeta este ușor diferită, iar ingredientul care nu lipsește din sarmalele de post la ele este mălaiul. Tot ce e de făcut este să pui în compoziția sarmalelor și una, două linguri de mălai și vei vedea că acestea ies pufoase și delicioase.
Citește și – Cum se împăturesc sarmalele corect. De acum încolo doar așa le vei pregăti, metoda simplă
Chef Florin Dumitrescu le propune oamenilor o rețetă de sarmale în care ingredientul secret este nucșoara
Ingredientele necesare:
Se pune ceapa tocată mărunt la călit în unt, apoi se adaugă carnea tocată. După ce începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până se gătește bine. Se lasă apoi la răcit și când compoziția este rece se adaugă nucșoara, mărarul tocat și se amestecă foarte bine. Ulterior se pune sare și piper în funcție de preferințe.
Se umplu foile de varză cu compoziția obținută, iar sarmalele se așază în vas. La final, se pun felii de bacon peste ele și se pun la cuptor pentru o oră, la 160 de grade. După ce sunt gata, sarmalele se pot servi ca atare sau cu smântână și ardei iute.