Cât timp poți păstra carnea de pui la congelator. Nu o mai consuma sub nicio formă dacă a trecut această dată

În cât timp se alterează carnea de pui pusă la congelator
Cât timp poți păstra carnea de pui la congelator. Nu o mai consuma sub nicio formă dacă a trecut această dată

Cât timp poți păstra carnea de pui la congelator. Congelarea reprezintă metoda ideală de conservare a alimentelor. Fie că vorbim de carne, legume sau fructe, toate acestea pot fi consumate după un timp îndelungat dacă sunt păstrate în congelator. Dar acest „îndelungat” are și el o limită, de care dacă nu ții cont riști să consumi alimente alterate. Iată cât timp poți păstra carnea în congelator.

Cât timp poți păstra carnea de pui la congelator

Puiul este un aliment ușor perisabil și chiar dacă este ținut la rece, în câteva zile nu mai poate fi consumat. Însă lucrurile se schimbă atunci când păstrăm carnea în congelator, la temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius.

Congelarea cărnii crude de pui este metoda cea mai indicată de a o păstra însiguranță, fără a exista riscul dezvoltării bacteriilor care pot cauza toxiinnfecții alimentare. Există însă şi o dată limită pentru carnea de pui, chiar dacă aceasta este congelată.

Vezi și Cât timp rezistă carnea vidată în frigider. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Durata de viață a alimentelor proaspete depinde de tipul de carne și de condițiile în care aceasta a fost congelată. Însă potrivit experților, puiul și curcanul pot rezista aproximativ 12 luni la congelator, cu condiția de a nu fi tăiate.

În cazul în care puiul a fost tăiat și împărțit în mai multe bucăți gata de congelat, trebuie să știi că nu este idicat să îl consumi mai târziu de opt-nouă luni. De asemenea, este recomandat ca atunci când congelezi un pui să notezi pe ambalaj data la care l-ai pus în congelator.

Totodată, trebuie ținut cont și de situația în care puiul sau curcanul a fost cumpărat gata congelat. În acest caz, carnea va trebui consumată în termen de 10 luni de la momentul în care ai pus-o în congelator.

Rețetă genială cu piept  de pui. Ingredientul magic care schimbă gustul cărnii

Puiul este una dintre cele mai la îndemână tipuri de carne, atunci când vinevorba de gătit. Poate fi inclusă în extrem de multe rețete, însă cea mai consumată parte a sa este fără îndoială pieptul.

Pieptul de pui poate fi gătit și el în foarte multe feluri, însă doar anumite bucătărese cunosc care este, de fapt, modul ideal de fierbere, astfel încât să aibă un gust desăvârșit.

Dacă ești curios să încerci cea mai delicioasă rețetă cu pipet de pui îți recomandăm să o încerci pe cea pe care ți-o vom prezenta în cele ce urmează.

Pentru început, ingredientele:

  • 1 piept de pui, dezpielițat
  • 1 linguriță sare (dacă nu ai voie sare, poți renunța la ea)
  • 3-4 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • piper boabe,
  • 2 cm rădăcină de ghimbir tăiat feliuțe subțiri,
  • ierburi aromatice (cimbru, oregano, rozmarin), în cantitățile dorite
  • un pahar de vin alb (opțional)

Mod de preparare

Se adaugă pieptul de pui împreună cu celelalte condimente într-o oală și se lasă la macerat două ore. Tot acest timp îi va fi suficient să își ia gustul și aroma de la condimente. În plus, vinul îl va ajuta să se frăgezească.

După ce s-au scurs cele două ore, adaugă apă în oală până când puiul este complet acoperit. Pune-l la fiert, la foc iute, și lasă-l până începe să clocotească. Apoi pune capacul și lasă-l să fiarbă la foc mic.

Vezi și Cât trebuie fiartă carnea de pui. Așa se pregătește corect, secretul gospodinelor iscusite

Carnea de pui este fiartă când interiorul acestuia ajunge la 75 de grade Celsius, în partea cea mai groasă. Dacă nu ai la îndemână un termometru, îți poți da seama când este fiert după culoarea sa. La mijloc trebuie să fie alb și nu rozaliu. De regulă, durează cam 10-15 minute până când pieptul de pui este gata.

De reținut! Atunci când carnea de pui începe să fiarbă, la suprafață se formează o spumă. În cazul în care vrei să folosești supa rezultată la alte mâncăruri, poți aduna spuma cu o spumieră sau cu o lingură.

După ce te-ai asigurat că este fiert, scoate puiul și taie-l felii. Servește-l ca atare alături de garnituri sau salate de sezon. Dacă ții regim alimentar, îl poți servi alături de salate dietetice.

Citește și: „Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *