Cât timp poţi păstra la frigider ouăle fierte de Paşte. Greşeala pe care o fac mulţi români

Au existat cazuri când ouăle au stat în frigider, după vopsire, și timp de aproape două săptămâni. Este o mare greșeală
Cât timp poţi păstra la frigider ouăle fierte de Paşte. Greşeala pe care o fac mulţi români

Cât timp poţi păstra la frigider ouăle fierte de Paşte. Asta este una dintre cele mai des folosite întrebări în perioada sărbătorilor pascale. Motivul este acela că majoritatea gospodinelor vopsesc un număr destul de mare de ouă, în ideea că se vor consuma mai multe decât în orice perioadă a anului. Total greșit. Specialiștii recomandă să fim precauți, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. Iată cât trebuie să țineți ouăle roșii la frigider și care este greșeala pe care o fac mulți români. 

Cât timp poți păstra la frigider ouăle fierte de Paște, pentru a ne proteja sănătatea

Au existat cazuri când ouăle au stat în frigider, după vopsire, și timp de aproape două săptămâni. Este o mare greșeală, pentru că acestea nu trebuie păstrate la rece mai mult de câteva zile. Specialiștii vorbesc despre termenul de depozitare al ouălor în frigider, dar și despre ce vopsea e bine să folosim. Cât timp poţi păstra la frigider ouăle fierte de Paşte. Medicul specialist Radu Țincu a adus o mulțime de recomandări persoanelor pentru Sărbătorile de Paște, potrivit Spynews.

Cât timp poți păstra la frigider ouăle fierte de Paște, potrivit specialistului

Medicul specialist mai recomandă să consume doar două ouă în ziua de Paște. Motivul este acela că ouăle conțin lipide și consumate în exces pun în dificultate digestia.

Medicul specialist spune că se pot păstra nu mai mult de 5 sau 7 zile, dar dacă acestea sunt consumate de femei însărcinate sau copii, atunci ouăle se pot păstra 3 sau 4 zile.

Pe de altă parte, trebuie să ne gândim la persoanele care au ținut postul pentru sărbătorile Pascale. Este vorba despre un post fără proteină animală și acest lucru a dus la o scădere a secrețiilor biliare, digestive, care digeră lipidele”, a declarat Radu Țincu, potrivit sursei citate.

Putem vopsi ouăle într-un mod natural, însă nu este așa de spectaculos. Putem să obținem o culoare, dar ea nu este atât de intensă și de frumoasă așa cum o putem obține dacă folosim o vopsea specială dedicată acestui obiectiv”, a spus specialistul.

Ce trebuie să faci cu oul de Paște

Legat de ouăle roșii de Paște, există numeroase tradiții și obiceiuri pe care oamenii le respectă. Se spune că dacă ții cont de superstiții, îți va merge bine tot anul.

Potrivit tradiţiei, oul roşu de Paşte sfinţit la biserică trebuie păstrat până anul viitor. Sigur că, sunt mulți cei care nu țin cont de acest lucru.

În următorul an, acesta se sparge, iar dacă este gol interior înseamnă că nu veți avea parte de prea mult noroc. Se spune că dacă oul este plin, veți avea o viață liniștită. Din păcate, acest lucru se întâmplă rar. Este puțin probabil ca peste un an, oul să fie tot plin.

În Moldova, se spune că este bine să păstrezi un ou roșu timp de 40 de zile după Paște. Dacă îl spargi după 40 de zile și nu miroase urât, înseamnă că vei avea un an bun.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.6 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *