Cât timp poți ține un sandvici la frigider. După câte zile nu trebuie să îl mai consumi

Trucuri simple pentru a păstra sandvișul proaspăt
Cât timp poți ține un sandvici la frigider. După câte zile nu trebuie să îl mai consumi

Sandvișurile sunt întotdeauna o opțiune rapidă și practică de a servi o gustare. Îți trebuie doar câteva ingrediente, iar sandvișul tău este gata în doar câteva clipe. Există mai multe moduri de preparea a sanvișurilor, dar și o întreagă varietate de ingrediente pe care le poți combina în funcție de gust. Însă indiferent de aceste aspecte, o regulă trebuie respectată cu strictețe: aceea de păstrare în condiții optime ale sandvișului. În caz contrar, mai ales dacă sandvișul conține ingrediente perisabile, riști să te îmbolnăveși.

Cât timp poți ține un sandvici la frigider

Istoria sandvișului începe în secolul al XVIII-lea, deși există o legendă potrivit căreia înțeleptul rabin evreu Hillel cel Bătrân ar fi inventat acest preparat după sărbătorile Pascale, când s-a gândit să înfășoare o bucată de carne de miel într-o turtă matzah.

De atunci, ingredientele au devenit tot mai variate, iar creativitatea și-a spus cuvântul în evoluția rețetelor. Și astăzi se păstrează ideea de a folosi diverse umpluturi între două sau trei felii de pâine.

Însă dacă există resturi de sandviș pe care totuși vrei să le consumi mai târziu, este indicat să le pui imediat la frigider pentru a nu-și pierde prospețimea și svoarea. Deși nu este indicat să le consumi mai târziu de a doua zi, mai ales în cazul celor cu maioneză sau legume, sanvișurile pot fi păstrate în frigider până la trei zile. În cazul în care sandvișul are ingrediente perisabile, este indicat să le păstrezi la o temperatură de 5 grade Celsius sau mai mică.

Cum se păstrează sandvișurile cu firimituri în frigider?

Pentru a păstra gustul și prospețimea sandvișului este important să îl înfășori în hârtie de bucătărie care să îl acopere complet, astfel încât să nu se usuce și să reziste mai mult timp și mai apoi să îl pui în frigider.

Rețetă Club Sandwich

Și pentru că tot vorbeam de ingrediente și rețete diferite de sanvișuri, una dintre cele mai populare în întreaga lume este Club Sandwich. Pregătit pentru prima dată în New York, la Union Club, acest aperitiv extrem de gustos este și astăzi prezent în meniurile de pe întreg mapamondul.

Pentru a-l prepara ai nevoie de doar câteva ingrediente:

  • 3 felii de pâine feliată
  • carne de curcan sau pui, pregătită pe grătar sau la cuptor și marunțită – aproximativ o ceașcă
  • 4 felii de bacon
  • 1 roșie
  • 2 felii de cașcaval de dimensiunea celor de paine
  • salată verde

Mod de preparare

Se taie carnea fâșii mici, se feliază roșiile și se rumeneșete puțin baconul în tigaie. Întrucât vei avea trei straturi de pâine, asigurăt-te că dozezi bine ingredientele. Nu contează ordinea în care le pui. Pâinea o poți folosi ca atare, dar pentru un plus de savoare este recomandat să o părjești înainte. După ce ai pus toate ingrediantele, fixează sandvișul cu o scobitoare. Îl poți consuma cu roșii cherry sau murături.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *