Cât timp se lasă ardeii umpluți la fiert. Așa ies delicioși. Secretul pe care trebuie să-l afli

Rețeta, pas cu pas
Cât timp se lasă ardeii umpluți la fiert. Așa ies delicioși. Secretul pe care trebuie să-l afli

Ardeii umpluți reprezintă un fel de mâncare delicios care poate fi pregătit pe tot parcursul anului, însă mai ales iarna, în perioada sărbătorilor. Dacă vrei să fie foarte gustoși, trebuie să acorzi atenție timpului de fierbere.

Cât timp se lasă ardeii umpluți la fiert

Ardeii umpluți ies delicioși dacă știi cât timp să îi lași la fiert. Astfel ardeii ar trebui puși la fiert atunci când apa a dat în clocot, însă este destul de dificil să îi așezi atunci în oală. Potrivit celebrilor bucătari, ardeii umpluți se lasă la fiert timp de o oră și jumătate. Înainte de a-i luat de pe foc este bine să guști puțin din carne, din ardei și din zeamă pentru a te asigură că s-au fiert suficient și că sunt gustoși.

Rețetă ardei umpluți. Cum să îi pregătești și să iasă delicioși

Ai nevoie de: o cană de orez, un kilogram de carne tocată, zece ardei grași, trei cepe, două linguri de pastă de tomate, un ou, pătrunjel, cimbru, sare, piper.

Cum se prepară: ardeii se curăță foarte bine, se taie capacul și se îndepărtează semințele. Ceapa se taie și se pune la călit pentru câteva minute, peste care se adaugă pasta de tomate și trei linguri de apă. Se adaugă apoi orezul și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă carnea tocată cu ouă, sarea, piperul și cimbrul. Totul se adaugă apoi peste compoziția din tigaie. După ce se amestecă bine, compoziția se pune în ardei, iar ardeii se așază în oală. Se pune înapoi capacul curățat la început sau felii de roșii. Se adaugă apă și se lasă la fiert pentru aproximativ o oră și jumătate.

Condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți

În funcție de diferite zone ale țării există anumite secrete în ceea ce privește rețeta de ardei umpluți. Care este condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți? Acesta ajută foarte mult pentru un gust deosebit și care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți este cimbrul. Pentru un gust și mai bun se poate pune în apa în care fierb ardeii și 50 de ml de vin alb sau zeama de la o lămâie.

Cu ce poate fi înlocuit orezul în ardeii umpluți

Pentru persoanele care doresc, există înlocuitor pentru orez, păsat, arpacaș sau hrișcă. Mare atenție: dacă folosiți carne de curcan sau doar vită nu se mai adaugă ou deoarece acesta vă întări totul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *