Condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți. Le dă un gust aparte

Cum să pregătești cei mai buni ardei umpluți
Condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți. Le dă un gust aparte

Ardeii umpluți reprezintă un fel de mâncare apreciat de aproape toți oamenii. Pentru a avea un gust deosebit este nevoie de un condiment secret. Vezi mai jos rețeta pas cu pas!

Condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți

Ardeii umpluți făcuți de pe rețeta bunicii sunt perfecți pentru o masă în familie. În funcție de diferite zone ale țării există anumite secrete în ceea ce privește rețeta de artei umpluți. Vei vedea mai jos care este condimentul secret care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți.

Acest ingredient secret și care ajută foarte mult pentru un gust deosebit și care nu trebuie să lipsească din ardeii umpluți este cimbrul, scrie kfetele.ro. Acesta este nelipsit din rețetele de ardei umpluți sau sarmale.

Iată rețeta pentru ardei umpluți

Ai nevoie de:

  • un kilogram carne tocată
  • zece ardei grași
  • trei cepe mari
  • o cană mică de orez
  • două linguri pastă de tomate
  • un ou
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare, piper

Cum se prepară ardeii umpluți, pas cu pas:

Prima dată trebuie spălați foarte bine ardeii, se taie capacul și se curăță de cotoare. Ulterior se spală bine și se scot toate semințele din interior. Începeți apoi prin a căli ceapa într-o tigaie cu puțin ulei. Când se rumenește se adaugă pasta de tomate și câteva linguri de apă. După câteva minute se pune orezul bine spălat și se lasă timp de 2-3 minute. Adăugați pătrunjelul tocat mărunt (se poate adăuga și mărar), apoi se amestecă carnea tocată (de porc, vită, amestec porc-vită, curcan) cu oul, cimbrul, sarea și piperul (condimente după gust). Pentru un gust și mai bun se poate pune în apa în care fierb ardeii și 50 de ml de vin alb sau zeama de la o lămâie.

Există înlocuitor și pentru orez, păsat, arpacaș sau hrișcă. Dacă folosiți carne de curcan sau doar vită nu se mai adaugă ou deoarece acesta vă întări totul.

Cât timp trebuie să fiarbă ardeii umpluți. Care sunt pașii

Pentru a finaliza rețeta puneți amestecul în ardei, iar pentru capac puteți folosi cotoarele lor sau felii de roșii. Se lasă la cuptor sau pe aragaz pentru aproximativ 50 de minute, într-un recipient în care puneți și o cană cu apă. După 25 de minute se mai pune o jumătate de cană de apă amestecată cu bulion. Se mai lasă la fiert timp de 30 de minute până când orezul și carnea s-au fiert suficient. Ardeii umpluți pot fi serviți cu iaurt gras, smântână și pătrunjel proaspăt.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.2 72 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *