Cum se curăță ușor și rapid ardeii copți. Trucul banal care îți va fi de mare ajutor

Iată cea mai simplă metodă prin care poți curăța ardeii copți.
Cum se curăță ușor și rapid ardeii copți. Trucul banal care îți va fi de mare ajutor

Cui nu-i plac ardeii copți? Ardeiul gras este o încântare absolută în materie de mâncăruri ușoare de sezon. Dar decojirea ardeiului copt nu este întotdeauna cea mai plăcută etapă.

De aceea, îți vom prezenta mai jos trucul banal care îți va fi de mare ajutor când ai de curățat ardei copți. Pentru început, este important să cumperi ardei grași cât mai cărnoși, suculenți și proaspeți. Altfel se vor rupe în timpul prăjirii, ceea ce va face și mai dificilă curățarea pielii.

Cum se curăță ușor și rapid ardeii copți

Unul dintre trucurile de bază, pentru a-i curăța ușor este să nu-i arzi atunci când îi pui la prăjit. Astfel, evită să așezi ardeii direct peste flacără și fii mereu cu ochii pe ei, trecându-i din când în când, dintr-o parte în alta.

După ce ai prăjit ardeii pe toate părțile, pune-i într-un bol și presară puțină sare grunjoasă peste ei. Se acoperă cu un capac pentru aproximativ 15-20 de minute. Dacă dorești, îi poți lăsa să se răcească complet. Cu siguranță va fi mai greu să îi cureți dacă sunt fierbinți. Apoi pielea se va desprinde ușor și va putea fi îndepărtată aproape dintr-o singură mișcare.

Altă metodă de a-i curăța ușor este să pui ardeii prăjiți într-o pungă de plastic, legată lejer. Se lasă la răcit și în acest timp, procesul de răcire în pungă și aburirea vor ușura decojirea. După aproximativ 10 minute, ardeii sunt reci. Scoate-i unul câte unul și apoi pot fi ușor curățați.

Trucul banal prin care poți curăța ardeii copți ușor

Ardeii copți sunt foarte ușor de preparat la cuptorul aragazului. Pe plită sau la grătar se pot arde repede. Ca să se coacă repede, trebuie să fie complet uscați. De aceea, înainte să-i bagi în cuptor asigură-te că nu mai au nicio picătură de apă pe ei. Șterge-i cu șervețele de hârtie apoi curăță-i de semințe și cotor.

Următorul pas este să ungi fiecare ardei cu un șervețel de hârtie care a fost îmbibat în ulei. Folosește acest truc și ulterior, coaja ardeilor copți se va desprinde mult mai ușor.

De asemenea, pentru o curățare ușoară, după ce ai scos tava din cuptor, acoperă ardeii cu o folie de aluminiu și câteva șervețele din bumbac. În acest fel coaja ardeilor se va umfla și se va desprinde mai ușor. Aceasta este cea mai simplă metodă de curățare a ardeilor, care poate să dureze numai câteva secunde.

Citește și: condimentul special pe care este bine să îl pui în borcanele cu castraveți murați. Nu vor mai face floare

9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.