Cât timp se stă cu decolorantul în păr? Trucul uimitor pentru un rezultat ca la salon

Regulile de care să ții cont

Scris de: Daoud Andra

12 Apr. 2024

Cât timp se stă cu decolorantul în păr? Trucul uimitor pentru un rezultat ca la salon

Atunci când vor să își schimbe look-ul, multe femei o fac acasă, fără să apeleze la coafor. Dacă vopsirea părului nu este un pas atât de dificil, decolorarea acestuia poate fi un proces complicat și riscant. Cât timp se stă cu decolorantul în păr și cum să procedezi pentru a nu afecta firul de păr.

Cum se aplică decolorantul pe păr

Decolorarea părului este un proces complex, care ar trebui să fie făcut la coafor, mai ales dacă îți dorești o schimbare de look dramatică. Dacă vrei să ajungi de la brunet la blond, de exemplu, va fi un proces de durată, pentru care trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Acesta poate să dureze câteva luni bune, chiar și un an, pentru că decolorarea se face din aproape în aproape, pentru a nu distruge părul.

Dacă vrei să îți deschizi culoarea părului cu câteva nuanțe, o poți face acasă. Trebuie să ții cont însă că acest proces este mai complicat decât simpla vopsire și este nevoie să respecți anumite reguli. În primul rând, alege un decolorant de calitate, care să afecteze cât mai puțin părul. Acest produs se găsește în comerț în diverse concentrații, respectiv 3%, 6%, 9% sau 12%.

Vezi și: Cum să îţi decolorezi părul acasă fără să-l distrugi. Pași de urmat pentru un look ca la salon

Există decoloranți pe bază de pudră și decoloranți lichizi. Înainte de a aplica produsul, indiferent de ce fel este, asigură-te că ai la îndemână o pelerină sau un tricou vechi. Dacă ajunge pe haine, decolorantul afectează și pigmentul din ele. Produsul se aplică folosind o pensulă specială sau un pieptene des, în așa fel încât să ajungă pe toate firele de păr.

Cât timp se stă cu decolorantul în păr

Procesul de aplicare a soluției decolorante este similar cu cel de aplicare a vopselei. Se poate decolora tot părul deodată sau se poate lucra jumătate cu jumătate. După ce se aplică decolorantul pe rădăcini și pe lungimea firului de păr, se masează bine și se lasă să acționeze o jumătate de oră sau 45 de minute, în funcție de recomandările de pe ambalaj.

După ce a trecut timpul recomandat, se spală părul cu șampon din abundență, de două ori. Apoi, se aplică o mască hrănitoare, pentru a reface structura firului de păr. Se clătește și masca cu apă din abundență și se usucă părul. Este recomandat ca vopsirea să nu se facă imediat după decolorare, ci să se mai aștepte o perioadă.

Vezi și: 7 trucuri pentru ca vopseaua să reziste mai mult timp pe păr. Secrete pentru un look perfect

Dacă nu vrei să rămâi pe termen lung cu nuanța care a rezultat după decolorarea părului, te poți vopsi, însă nu imediat. Așteaptă 2-3 zile după ce ai decolorat părul, pentru a vedea cum se comportă acesta. Dacă nu este prea ars și aspru, te poți vopsi din nou, după 2-3 zile. În cazul în care părul este vizibil afectat de decolorare, lasă să treacă măcar 3 săptămâni înainte de a-l vopsi, timp în care poți folosi măști și tratamente hidratante, pentru a-l ajuta să se refacă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *