7 trucuri pentru ca vopseaua să reziste mai mult timp pe păr. Secrete pentru un look perfect

Ce să faci înainte, dar și după vopsire

Scris de: Daoud Andra

20 Feb. 2024

7 trucuri pentru ca vopseaua să reziste mai mult timp pe păr. Secrete pentru un look perfect

Vopsirea părului reprezintă un ritual de înfrumusețare la care apelează multe femei. Indiferent că aleg să se vopsească pentru a masca firele albe sau pentru a-și schimba look-ul, toate femeile vor ca vopseaua să reziste mai mult timp pe păr și acesta să își păstreze aspectul strălucitor și sănătos. Iată câteva trucuri care te ajută să obții look-ul mult dorit!

Secrete pentru ca vopseaua să reziste mai mult timp

Fie că alegi să te vopsești la salon sau acasă, atunci când faci acest pas trebuie să ții cont de anumite aspecte. Dacă alegi și aplici cum trebuie vopseaua și îngrijești părul corespunzător între două vopsiri consecutive, culoarea va rezista mai mult timp și nu va fi nevoie să o împrospătezi așa des. În plus, părul își va păstra luciul natural și va arăta mereu suplu.

Alege o vopsea de calitate

Nu face rabat atunci când alegi vopseaua, pentru că se va vedea. Alege o vopsea care se potrivește tipului tău de păr, dacă se poate una profesională. Calitatea face diferența în ceea ce privește rezultatul final.

Citește și: Modelul balayage care va face furori în 2024. Trendul a fost preluat deja de vedete

Nu spăla părul înainte de vopsire

Un truc bine cunoscut de femei este să aplice vopseaua pe părul murdar. Dacă părul este nespălat de 2-3 zile, pigmentul va pătrunde mai bine în firul de păr și rezultatul va fi unul de durată.

Cât timp se lasă vopseaua pe păr
Vopseaua se aplică pe părul nespălat

Folosește un tratament după vopsire

Multe tipuri de vopsea au în pachet un produs care se aplică după spălare și care are rolul de a fixa pigmentul și a sigila cuticula firului de păr. Nu sări peste acest pas, pentru că este esențial pentru păstrarea culorii.

Citește și: Tunsoarea anti-îmbătrânire. Look-ul spectaculos care vă va întineri aspectul, este ușor de întreținut și nu se demodează

Alege un șampon fără sulfați

Dacă ai o culoare de păr puternică, probabil ai observat că aceasta se estompează în timp, în urma spălărilor. Dacă nu vrei ca nuanța să dispară treptat, alege un șampon fără sulfați atunci când îți speli părul. De asemenea, încearcă să speli părul cât mai rar.

Evită expunerea la soare și clorul

Vara este cel mai dificil să păstrăm culoarea părului, din cauza soarelui, dar și a apei din piscină sau de la mare. Protejează, pe cât posibil, părul de expunerea la soare, dar și de clor și de sarea din mare. Acoperă-ți capul atunci când mergi la plajă sau folosește un produs special care protejează părul.

Citește și: 3 culori de păr care vor domina anul 2024. Tendințele care te vor ajuta să fii fermecătoare în noul an

Spală părul cu apă călduță

Apa fierbinte face ca vopseaua să se ”spele” de pe păr mai repede decât ne-am dori. După vopsire, dar și la spălările de rutină, ai grijă ca apa să fie călduță, dacă nu vrei să se piardă din culoare.

Nu abuza de instrumentele de coafat

Uscătorul de păr, placa, ondulatorul, peria rotativă sau alte instrumente care emană căldură ard firul de păr, în timp. Încearcă să nu le folosești prea des și să aplici un produs care protejează firul de păr împotriva arsurii, de fiecare dată când îl coafezi. Nu uita de produsele de îngrijire precum balsam și mască, obligatorii la fiecare spălare, dacă ai părul vopsit.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *