Cât timp se ține salata de boeuf în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți o fac, primul semn că nu mai e bună

La ce riscuri te expui dacă este prea veche

Scris de: Daoud Andra

28 Dec. 2022

Cât timp se ține salata de boeuf în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți o fac, primul semn că nu mai e bună

Salata de boeuf se numără printre preparatele tradiționale de Crăciun, dar ne putem bucura de savoarea ei în orice perioadă a anului. Fiind un aliment care conține maioneză, aceasta este perisabilă și trebuie consumată la scurt timp după ce a fost pregătită. Cât timp se ține salata de boeuf în frigider și cum îți dai seama că nu mai e bună.

Salata de boeuf, alimentul cel mai perisabil de pe masa de Crăciun

Multe gospodine pregătesc cantități mari de mâncare de Crăciun, pentru a se bucura de ele și în a doua și a treia zi ale acestei sărbători. Dacă sarmalele pot fi păstrate în frigider chiar și 5-6 zile, în ceea ce privește salata de boeuf lucrurile stau complet diferit. Ingredientul problematic din acest preparat este maioneza. Din cauza gălbenușurilor crude pe care le conține, maioneza se alterează rapid și nu mai este bună pentru consum.

Citește și: Câte zile se pot ține sarmalele în frigider, de fapt. Multe persoane fac greșeala

Riscul la care te expui dacă mănânci salată de boeuf veche este acela de toxiinfecție alimentară. Singura situație în care salata de boeuf poate fi păstrată mai multe zile este aceea în care ai folosit maioneză pasteurizată, din comerț. Aceasta nu are risc microbiologic și poate fi consumată chiar și la o săptămână după ce a fost deschis borcanul.

Cât timp se ține salata de boeuf în frigider, de fapt
Salata de boeuf trebuie consumată în 2-3 zile de când a fost preparată

Cât timp se ține salata de boeuf în frigider

Salata de boeuf cu maioneză făcută în casă trebuie să fie consumată în 48-36 de ore de când a fost preparată. Imediat după ce a fost pregătită, se pune la frigider, având grijă să o acoperiți. Se va scoate din frigider doar când urmează să fie mâncată și trebuie să evitați să stea mult timp pe masă, la căldură.

Citește și: Cum să mănânci salată de boeuf fără să te îngrași. Secretul uimitor pe care trebuie să-l știi, asta face diferența

Primul semn că salata de boeuf nu mai este bună apare când maioneza de deasupra își schimbă aspectul. Aceasta devine mai închisă la culoare și începe să se crape, semn că salata ar trebui să fie aruncată. Dacă salata nu este ornată cu maioneză, ci are acest ingredient doar în compoziție, îți poți da seama că nu mai este bună atunci când începe să se separe și să devină apoasă.

Salata de boeuf poate fi, așadar, păstrată la frigider și consumată în siguranță în primele 2, maximum 3 zile de când a fost preparată. În niciun caz acest preparat nu se păstrează până la Revelion, așa cum obișnuiesc unele persoane să facă. Este indicat să pregătești o cantitate moderată de salată de boeuf la Crăciun și alta la Revelion, dacă dorești să ai acest preparat pe masă și în noaptea dintre ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
6.7 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *