Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr, ca să obții o culoare perfectă și de durată. Secretul care face diferența

Specialiștii dau câteva sfaturi pentru ca părul să rămână în continuare sănătos.
Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr, ca să obții o culoare perfectă și de durată. Secretul care face diferența

Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr, ca să obții o culoare perfectă și de durată. Dacă mergi la salonul de înfrumusețare nu trebuie să îți faci griji. Însă, dacă te vopsești acasă, este important să verifici aspecte precum timpul mediu în care ar trebui să lași vopseaua să acționeze asupra părului tău. De asemenea, trebuie să știi cum să spală înainte și după aceea și ce ar trebui să faci pentru a-l face să reziste cât mai multe zile.

Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr ca să obții o culoare perfectă și de durată

Fie că acum te hotărăști să-ți vopsești părul pentru prima dată, fie că ești deja obișnuită cu acest tratament de înfrumusețare, merită să treci în revistă recomandările pe care ți le împărtășim aici.

Îți vor fi de mare ajutor pentru ca părul tău să fie sănătos și bine îngrijit. Specialiștii dau câteva sfaturi pentru ca părul să rămână în continuare sănătos.

Cât timp trebuie să las vopseaua pe păr?

Răspunsul depinde de vopseaua în sine. Fiecare brand folosește niște componente care trebuie să fie pe păr mai multe sau mai puține minute pentru a putea acționa bine.

Va depinde și de porozitatea fibrelor, de culoarea părului tău și de tonul pe care vrei să-l porți acum. Trecerea de la părul blond la negru nu este același lucru cu a trece de la maro la roșcat.

Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr

Specialiștii spun că vopseaua ar trebui să stea pe păr aproximativ 35 de minute. Dacă o lași să acționeze mai mult de 45 de minute, se pot deteriora firele părului. În primele cincisprezece minute, vopseaua pătrunde în cortexul părului. După acest timp, noile molecule de culoare sunt depuse.

Ce se întâmplă dacă vopseaua este lăsată pe păr mult timp?

Substanțele chimice prezente în aproape toate tipurile de coloranți pot provoca iritații sau alergii la nivelul scalpului. Asta dacă expunerea este prelungită mai mult decât este necesar.

Pe de altă parte, culoarea ar putea să nu iasă așa cum te așteptai, lăsând-o mai mult decât recomandat. Este mai greu să obții culoarea dorită.

Cât trebuie să lași vopseaua pentru rădăcini

În primul rând, citiți bine instrucțiunile produsului pentru a cunoaște timpul de utilizare și în al doilea rând, evitați să-l lăsați mai mult de 35 de minute. Rădăcina s-ar putea deteriora și nu obține culoarea așteptată, potrivit diariofemenino.com.

Ce pot face pentru ca vopseaua să dureze mai mult?

  • Dacă vrei ca vopseaua să reziste mult mai mult, urmează aceste sfaturi simple:
  • Nu spăla părul imediat după ce l-ai vopsit. Trebuie să treacă cel puțin 48 de ore.
  • Folosește un șampon specific pentru părul vopsit.
  • Părul nu se spală în fiecare zi, de două sau trei ori pe săptămână va fi suficient. Când o faci, folosește apă călduță.
  • Cel mai bine este să usuci părul cu prosopul și, dacă este posibil, să se usuce singur acasă. Specialiștii recomandă să nu se folosească uscătorul de păr.
  • Părul trebuie protejat de razele directe ale soarelui cu șepci sau pălării, atât vara cât și iarna.
8.9 249 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.