Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei pe masa de Paşte sarmale gătite de chef Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretul rețetei sale de sarmale. Cât trebuie să plăteşti, dacă vrei să ai pe masa de Paşte bucate preparate de celebrul chef.
Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei pe masa de Paşte sarmale gătite de chef Cătălin Scărlătescu

Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei pe masa de Paşte sarmale gătite de chef Cătălin Scărlătescu. Înaintea unor sărbători importante precum Paștele și Crăciunul, românul se pregătește cum știe el mai bine pentru a întâmpina sărbătoarea așa cum se cuvine. Bucatele tradiționale nu lipsesc de pe masă, iar printre vedetele din meniu se află și sarmalele. Dacă însă te afli printre cei care nu sunt pasionați de gătit, există posibilitatea să le comanzi gata făcute chiar de la celebrul jurat de la Chefi la cuțite.

Cât costă sarmalele gătite de chef Cătălin Scărlătescu pentru masa de Paște

În foi de viță sau de varză, sarmalele nu lipsesc niciodată din meniul gospodinelor pentru masa de Paște. Dacă îți place să gătești acest preparat, cu atât mai bine, însă dacă preferi mai degrabă să le pui pe masă gata făcute o soluție este să comanzi direct de la restaurant. Acolo sunt gătite în cantități mult mai mari, ceea ce le dă o savoare în plus.

Iar dacă în acest an vrei să îți delectezi papilele gustative cu sarmalele făcute de Chef Cătălin Scărlătescu, atunci trebuie să știi ce preț au. Spre exemplu, pentru 30 de sărmăluțe făcute de către juratul de la Chefi la cuțite, va trebui să scoți din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 149 de lei.

Pentru pasionații de arta culinară care vor să prepare cu mâna lor sărmăluțele lui Cătălin Scărlătescu, avem și rețeta lor.

Ingrediente: 

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză
  • murată cimbru
  • foi de dafin

Mod de preparare

În primă fază se toacă ceapa mărunt după care se pune la călit până când capătă o culoare aurie, iar ulterior se lasă la răcit.

Juratul de la Chefi la cuțite a dezvăluit că secretul rețetei sale constă în faptul că în oala cu sarmale pune o bucată de afumătură pentru a-i oferi o aromă aparte.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion“, spune Scărlătescu.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor“, explică bucătarul.

Când totul este gata, sarmalele se pun la fiert și se lasă pe foc timp de patru ore.

9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.