Cât trebuie să stea fasolea la frigider înainte de a o pune la fiert. Secretul care garantează gustul perfect

Trucuri utile din bucătărie

Scris de: Oana Matei

19 Sep. 2023

Cât trebuie să stea fasolea la frigider înainte de a o pune la fiert. Secretul care garantează gustul perfect

Cât trebuie ținută fasolea în frigider înainte de a o pune la fiert. Fasolea este o leguminoasă sănătoasă și gustoasă, dar care necesită puțină pregătire pentru a evita problemele în timpul preparării. Frigiderul este un loc ideal în care puteți păstra fasolea înainte de a o găti. Așa scazi timpul de fierbere și boabele nu se mai lipesc de oală. Dar cât timp trebuie ținută la rece înainte de a o pune la fiert?

Motivul pentru care să ții fasolea în frigider, înainte de a o găti

În primul rând, trebuie să știm că fasolea trebuie să fie hidratată înainte de a fi gătită. Acest proces îmbunătățește calitatea gustului, reduce timpul de gătire și riscul de inflamații și afecțiuni digestive. Așadar, trebuie să puneți fasolea într-un bol, să acoperiți cu apă și să lăsați la frigider peste noapte, timp de 8 ore.

În ceea ce privește durata exactă pentru a păstra fasolea hidratată în frigider, acest lucru poate varia în funcție de preferință sau necesitatea rețetei. De obicei, se recomandă păstrarea fasolei în frigider cel puțin 8 ore sau peste noapte, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Timpul de hidratare pentru diferite tipuri de fasole

Hidratarea fasolei în apă rece este un pas important pentru a reduce timpul de gătire și pentru a ajuta la evitarea lipirii de oală. Cum se procedează? Folosește o cantitate suficientă de apă pentru a acoperi fasolea într-un vas mare și adaugă un praf de sare (opțional). Apa trebuie să fie rece sau la temperatura camerei. Lasă fasolea la înmuiat pentru un timp recomandat, care variază în funcție de tipul de fasole:

  • Fasole albă uscată: în general, 8-12 ore de înmuiere peste noapte.
  • Fasole roșie sau neagră uscată: 4-6 ore de înmuiere.

După hidratare, clătește bine fasolea sub apă rece, curată. Fasolea este acum pregătită pentru gătit și poate fi adăugată la rețeta ta preferată.

Vezi și Secretul prin care boabele de fasole rămân întregi. Ce trebuie să faci, de fapt, când ciorba începe să fiarbă. Puține gospodine știu

Trucul cu apă clocotită

În cazul în care ai uitat să pui fasolea la hidratat, mai există un truc eficient de reducere a timpului de gătire: înainte de a o fierbe, poți hidrata rapid boabele de fasole în apă clocotită.

Cum procedezi

După ce ai spălat bine boabele de fasole, toarnă apă clocotită și lasă-le la hidratat timp de o oră. După acest pas, aruncă apa și pune fasolea la fiert direct în apă fierbinte. În timpul fierberii este bine să schimbi apa de 2-3 ori. Ei bine, folosește de fiecare dată apă fierbinte, astfel nu se va opri procesul termic, iar fasolea va fierbe mai repede.

Vezi și De ce să pui o linguriţă de zahăr în apa în care fierbi fasolea. Gospodinele de la țară apelează la acest truc de ani buni

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9.7 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *