Toamna gospodinele încep să își pregătească conservele pentru iarnă. Totuși, din acestea nu poate lipsi zacuscă, unul dintre preparatele delicioase pregătite cu mult drag pentru sezonul rece. La prima vedere, poate părea ușor de preparat. Cu toate acestea, cea mai obișnuită problemă semnalată de bucătari are legătură cu excesul de ulei din compoziție. Află cât de mult ulei trebuie adăugat în zacuscă, de fapt.
Care este cantitatea de ulei ideală pentru zacuscă
Zacusca nu poate fi preparată după un singur tip de rețetă universală. Totodată, fiecare gospodină își personalizează rețeta adăugând sau eliminând ingrediente în funcție de preferințele personale și ale familiei.
Însă, ingredientele de bază includ în mod obișnuit ardei, gogoșari și vinete. Apoi, bucătăresele adaugă condimentele în funcție de gusturile lor individuale. Cu toate acestea, există un secret care poate face ca zacusca ta să aibă un gust mai intens și plin de arome.
Rețetele tradiționale de zacuscă implică folosirea uleiului, dar este important să fim atenți la cantitatea de ulei pe care o adăugăm în legume. Dacă exagerăm cu uleiul, zacusca poate deveni prea grasă și capătă un gust amar.
Cât ulei trebuie să adaugi
Dacă și tu te-ai aflat în situația în care zacusca ta și-a schimbat gustul din cauza uleiului adăugat în exces, avem o rezolvare pentru ține. Astfel, îți sugerăm să utilizezi un litru de ulei la 10 vinete mari.

De asemenea, dacă optezi pentru gătirea legumelor în ulei, este esențial să reduci cantitatea de grăsime din compoziție. În caz contrar, zacusca ar putea deveni excesiv de uleioasă și dificil de digerat.
Aceasta este cea mai întâlnită eroare pe care o fac gospodinele și care poate afecta gustul final al preparatului. În plus, cea mai bună opțiune ar fi să coaceți legumele afară, folosind un foc de lemne sau în cuptor pentru un gust deosebit.
Cum pregătești cea mai delicioasă zacuscă
Ingrediente
- 25 de gogoșari
- 25 ardei grași
- 1 kg ceapă
- 10 vinete mari
- 1 kg morcovi
- 2 kg roșii
- 1 litru de ulei
- 3-4 foi de dafin
- 1 linguriță piper boabe
- 2 boabe enibahar
- sare.
Te poate interesa și: Zacuscă de vinete ca la bunica. Ingredientele pe care trebuie să le adaugi neapărat, iese super gustoasă așa
Mod de preparare
- Ardeii, gogoșarii și vinetele se spală cu grijă, apoi se pun la copt După coacere, legumele se curăță de coajă și se lasă să se scurgă.
- Ceapa se toacă fin, se călește într-o cantitate redusă de ulei și se adaugă morcovul ras când aceasta devine translucidă. Amestecul se condimentează cu foi de dafin, piper și enibahar și se amestecă bine.
- Apoi, se lasă la înăbușit timp de zece minute.
- Ardeii, gogoșarii și vinetele se toacă mărunt, iar pentru a economisi timp, se poate folosi un robot de bucătărie.
- Legumele tocate se adaugă peste amestecul de ceapă și morcov, împreună cu uleiul, și se amestecă bine, iar compoziția se lasă la fiert la foc mic. De asemenea, sarea se adaugă în funcție de preferințe.