Cătălin Bordea a avut curajul să-și expună viața într-o comedie specială care va rula în toată Europa: ”Am început să plâng” VIDEO EXCLUSIV

”Cred că ”specialul” acesta este scris în proporție de 70% într-un portbagaj în pădure la Băneasa”

Cătălin Bordea a lansat un show de stand-up comedy care va rula în cinematografele din toată țara, dar și din Europa. Dacă acest gen de proiecție este destul de des întâlnit în străinătate, la noi în țară este pentru prima dată când un comediant scoate un ”special” filmat și distribuit în regim de film. Cătălin Bordea a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că, deși show-ul este inspirat din evenimentele prin care a trecut în ultimul an, nu poate să se uite la el și să se analizeze.

”Nu m-am uitat nici pe YouTube, la nimic, absolut nimic cu mine”

Extrem de emoționat, Cătălin Bordea a lansat ”specialul” alături de colegii de scenă, prieteni apropiați și susținători. În timp ce toată lumea era în extaz și abia aștepta să intre în sală, comediantul era din ce în ce mai timorat.

”Având în vedere că nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva, am emoții pentru necunoscut, că nu știu ce o să se întâmple și cum o să fie. Jur. Am emoții la cum o să reacționeze publicul din sală, la cum o să fie primit, tot. Nu există precedent ca să te raportezi. Un special de comedie nu s-a mai dat în cinematografe niciodată”, ne-a povestit Cătălin Bordea, completând că nu va intra cu siguranță în sală la proiecția show-ului de stand-up, dar va aștepta cu sufletul la gură reacțiile publicului:

Citește și: Mesajul copleșitor transmis de Cătălin Bordea, la scurt timp după ce a semnat actele de divorț: „Niciun motiv clasic nu a dus la această separare”

”Nu am văzut absolut nimic. Nu mă uit nici acum. Nu pot să mă uit la mine. Crede-mă pe cuvânt, nu pot să mă uit la mine. Am treaba asta de mult. Am văzut doar un pic din montaj, am încredere în cei care au făcut montajul, am văzut imagini, am văzut sunet, știu ce am făcut acolo pentru că eu am ales ordinea glumelor fără ca să mai fiu obligat să mă mai uit la ele, ca să schimb ceva. Mi-am făcut propriul montaj în cap. O oră și 20 de minute nu m-am oprit, am terminat, am început să plâng, am plecat și am zis că e bine. Nu m-am uitat nici pe YouTube, la nimic, absolut nimic cu mine. Vorbesc foarte serios. M-am uitat din când în când la comentarii și am văzut că unora le place, alții comentează. Dar nu pot să mă aud, nu pot să mă văd. E o chestie foarte ciudată”.

”Cu fiecare etapă care trecea pe lângă mine, cu divorțul și așa, eu tot mai scriam”

Totul a plecat de la niște schițe, niște idei, apoi o echipă de 25 de oameni a reușit să transpună totul într-o producție cinematografică. Deși nu s-a implicat în partea de producție, tot ce înseamnă parte creativă îi aparține exclusiv lui Bordea, iar totul a început să se contureze cu un an de zile înainte de lansarea oficială pentru public.

”Materialul este făcut într-un an de zile. Performat într-un an de zile. Scris într-un an de zile. Glumele s-au întâmplat pe parcurs, adică cu fiecare etapă care trecea pe lângă mine, cu divorțul și așa, eu tot mai scriam. S-a adunat la final un material de peste oră”, a mai povestit Cătălin Bordea pentru EGO.ro.

Ca orice scenarist, Cătălin Bordea are nevoie de inspirație, dar mai ales de un mediu propice pentru a putea crea la nivelul la care își dorește. De aceea, pentru ceea ce se numește „Teoria Conspirației”, comediantul a avut nevoie să se retragă într-o zonă liniștită și să nu fie deranjat de nimeni.

”Am scris acasă, am scris în pădure. Cred că ”specialul” acesta este scris în proporție de 70% într-un portbagaj în pădure la Băneasa. Exclusivist așa, frumos. Dacă stau acum să mă gândesc, chiar e scris în pădure. Nu știu cum este la ceilalți comedianți, dar la mine, dacă am un material nou, îl dau fix la început. Văd eu ce se întâmplă. Testez un pic să văd dacă merge, nu-l înregistrez, ca să nu mă aud după aceea, și îmi dau eu seama dacă merge, apoi lucrez la el. Dar multe chestii le-am făcut pe scenă, au venit pe scenă”, ne-a declarat actorul.

Citește și: Gestul făcut de Cătălin Bordea, după ce a văzut-o pe fosta soție sărutându-se cu cel mai bun prieten al lui. Cum s-a răzbunat actorul

Pe de altă parte, pentru că nu îi place să se audă și să se vadă, cel puțin atunci când vine vorba de munca lui, Cătălin Bordea își folosește telefonul ca cel mai important obiect de lucru, acolo unde își așterne toate ideile de texte și notează întâmplările care i se par amuzante pentru a le folosi în spectacolele lui.

”Când îmi vine vreo idee nu mă înregistrez cu telefonul, ci scriu. Scriu premiza și mai târziu o lucrez. Am foldere întregi cu: Premize, De lucrat, Nu te mai uita peste ele, Tâmpenii, De evitat, Asta cred că sunt bune, Ce o fi asta?, deci toate sunt așa. Și revin după aceea peste ele”.

”Cu un proiect de genul acesta nu m-aș fi gândit niciodată că o să apar pe vreun panou”

Odată cu acest film, Cătălin Bordea și-a mai îndeplinit un vis. Nu avea neapărat ca țel ca imaginea lui să apară proiectată pe clădirile înalte din București, însă este o mândrie pentru oricine să-și vadă munca expusă, iar trecătorii să-l laude pentru ceea ce face.

”Mă gândeam că o să ajung eu purtând un ceas și cu o privire din aia sexy, cu implant de păr într-o parte, că nu îmi permiteam pentru toată chelia, doar din profilul bun să fac ședința foto. Să merg pe acolo și să zic că sunt fotomodel acum. Dar cu un proiect de genul acesta nu m-aș fi gândit niciodată că o să apar pe vreun panou. Drumul meu de la dezinfectant de WC până pe Cocor este un drum lung”, ne-a povestit amuzat Cătălin Bordea despre momentul în care a văzut imagini cu el rulâng pe panoul amplasat pe magazinul Cocor din centrul Capitalei.

Cu toate că show-ul este despre conspirații și tot felul de scenarii, Bordea ne-a asigurat că a încheiat etapa de conspiraționist și că, în clipa de față, e deplin vindecat de paranoia. Mai mult decât atât, pregătește deja material pentru un următor ”special”, care va fi cu totul diferit față de ”Teoria Conspirației”.

”Am început deja să-l scriu pe celălalt. Adică pe ăsta l-am înregistrat, l-am filmat, l-am uitat. Nu mai intru eu în paranoia. Numai. Urmează alt proiect care o să iasă la anul, care este despre cu totul altceva și o să fie altfel. Dar nu sunt atât de paranoic”, a mai completat Cătălin Bordea pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *