Cătălin Botezatu a fost în culisele Eurovision 2023 și dă cărțile pe față despre prestația României: „Groaznic”. Ce a spus despre Mihai Trăistariu VIDEO EXCLUSIV

Cătălin Botezatu: „Noi la televizor vedem altceva”

Anul acesta, Cătălin Botezatu s-a aflat în culisele show-ului Eurovision, însă nu ca reprezentant al României, ci la invitația unuia dintre sponsorii oficiali. Celebrul designer a analizat îndeaproape toate detaliile prestației țării noastre și s-a reîntors cu un gust amar din absolut toate privințele. Cătălin Botezatu a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu înțelege nici în ziua de azi pe ce s-a cheltuit bugetul alocat de România pentru prestația de anul acesta.

Cătălin Botezatu, detalii din culisele Eurovision 2023

Cătălin Botezatu a avut șansa să vadă ce se întâmplă în culise, ce nu se vede la televizor, dar mai ales să simtă cu adevărat show-ul din postura de spectator, direct în public. Profitând de această ocazie, a analizat îndeaproape prestația cap coadă a reprezentatul României de anul acesta.

„Am fost invitat de Moroccanoil, sponsorul principal, cel care a investit mai mult de 6 milioane de euro, nu de România, să se interpreteze greșit, ci de aceștia, într-un cadru extraordinar. Bineînțeles împreună cu reprezentanții din România și totul a fost la superlativ. Am stat într-un castel. De când am aterizat până când am plecat am stat în niște petreceri, cu niște oameni anume”, ne-a povestit designerul, completând că experiența a fost una de-a dreptul incredibilă.

„Nimeni nu știe că sub acea arenă este un alt oraș”

„Am văzut acel Eurovision care nu depășește sticla. Noi la televizor vedem altceva. Ei bine, văzut dintr-o sală, într-o arenă extraordinară, este o superbitate. Iar orașul Liverpool și în general oamenii de la Eurovision se îmbracă într-un fel. Erau peste tot numai touch-uri de sclipici, de argintiu, de auriu, toată lumea respecta acest lucru care nu se vede la televizor. Ceea ce se întâmplă pe scena aia, nimeni nu știe că sub acea arenă este un alt oraș în care sunt oameni care lucrează și care se ocupă de acest eveniment. Nu mai puțin de 2800 de persoane care trebăluiesc în subteranul arenei pentru bunul mers al unui astfel de eveniment. Este fantastic. A fost foarte frumos”.

„Nu am înțeles nici dacă mă pici cu ceară”

Nu la fel de incredibilă i s-a părut și prestația lui Theodor Andrei, cel care ne-a reprezentat anul acesta la Eurovision.

„Groaznic. Chiar dacă nu mă pricep la muzică, nu pot să spun că nu mă pricep la grafică, la organizări de evenimente, la show-uri. România, nu știu din care cauză, s-a prezentat cel mai prost, jenant. Eu acolo am fost român, am fluturat stegulețul deși lumea s-a uitat la mine ca la un nebun. E adevărat că este un trend acela cu pantaloni scurți și sacou, dar acele lucruri trebuie executate bine. Nu am înțeles nici dacă mă pici cu ceară, de ce domnul, interpretul în cauză, și-a desfăcut sacoul să-și arate niște burți mai mari decât ale mele. Nu am înțeles. Chiar trebuie să-mi explice cineva. Nu am înțeles de ce nu am avut, cum au avut celelalte țări un corp de balet, o grafică”, a mai povestit Cătălin Botezatu pentru EGO.ro, completând că reprezentanții României nu s-au implicat absolut deloc, ba mai mult, au apelat la organizatori pentru a reuși să pună în scenă momentul lui Theodor Andrei.

„Cred că am explicația. Anumite țări care vin nepregătite, în acel subsol de care vă vorbeam mai devreme, sunt oameni care îți lucrează o grafică, care îți fac o grafică anume, care se ocupă de tine, ca să nu vii acolo doar să cânți. Bine cu o voce wow poți să nu ai nevoie de nimic. N-a fost cazul. Așa că nu am înțeles de ce nu am avut și noi o grafică, o butaforie, un balet, un stilist care să se ocupe de el. Nu am avut nimic. Chiar și în alveola în care era România totul mi se părea, de este și îmi asum, prăfuit”.

„Am înțeles că s-au cheltuit 400.000 de euro”

După ce nu am reușit să trecem de semifinale, neavând nici măcar un punct primit, au apărut discuții vizavi de suma pe care statul român a pierdut-o cu această deplasare la Eurovision. Se pare că s-au alocat aproape 400.000 de euro, din bugetul unei instituții, a TVR-ului, bani care vin din partea contribuabililor, o sumă deloc de neglijat.

„Am înțeles că s-au cheltuit 400.000 de euro. A fost o sumă colosală. Doamne ce aș fi făcut cu un sfert din ei. Nu au alocat o sumă mică pentru niște stiliști, pentru niște oameni care să facă o grafică, pentru 4-5 băieți care să facă balet. Pentru că aveau”, ne-a mai declarat Botezatu, completând că, deși are o sumedenie de idei și ar putea face lucruri din punct de vedere al show-ului, nu este tentat să ajute România anul viitor.

„Nu. De fapt depinde cine cântă, ce cântă, că și asta este important. Sunt patriot, am dat cu stegulețul, m-am făcut de râs acolo singur, de se uita lumea la mine, dar nu am putut să nu răcnesc și să nu urlu la Loreen pe care o ador și din start știam că va câștiga”.

„Aia a fost faza cea mai tare. La noi nu s-a întâmplat asta”

Se prea bine știe că nu este deloc ușor de lucrat cu Cătălin Botezatu, asta pentru că este perfecționist și îi place ca oamenii cu care lucrează să fie asemenea lui, mai mult decât atât nici nu mai are răbdarea să stea să explice fiecăruia în parte unde și de ce a greșit.

„Gândește-te că eu aveam, în cele câteva secunde în care țara își prezenta spot-ul, timp să văd ce se întâmplă pe scenă. Cum sute de oameni schimbau decorul și făceau altceva. Aia a fost faza cea mai tare. La noi nu s-a întâmplat asta. A apărut băiatul acesta de nicăieri, a falsat, nu știu cât s-a auzit acasă, dar în sală s-a auzit foarte tare. Aveam niște nervi groaznici tot timpul, în momentul în care mi se spunea că România este pe ultimul loc. Ce mai conta, vorba unor prieteni: bine că suntem în stațiune. Dar nici chiar așa”, ne-a mai explicat Cătălin Botezatu care este convins de faptul că dacă era un alt artist cu experiență din România, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

„Păi dacă era Trăistariu sau Luminița Anghel, păi rupeam tot cu piesele lor. Nu mai vor pentru că, la fel ca la Miss Universe, Eurovision este o competiție geopolitică. Și dacă am câștiga, unde să organizăm noi Eurovision în România? Măcar să fim acolo în top 10, în top 5. Avem oameni cu voce. Repet, dacă erau acum, cu vocile lor, rupeau în două”.

Cătălin Botezatu
Cătălin Botezatu

„Așa o fi oare iubirea acum, să dai cu nămol pe burtă?”

Cea mai mare dezamăgire a designerului rămâne însă prezența scenică ca reprezentatului României. Nici până în ziua de azi nu a reușit să înțeleagă momentul final din prestație, atunci când iubita lui Theodor Andrei a urcat pe scenă și l-a murdărit cu noroi.

„Toți ceilalți au făcut show. Au rupt pământul, au duduit podelele la propriu. La noi…N-am înțeles chestia aia cu Techirghiolul. Chiar n-am înțeles. Adică a venit fata aia, care am înțeles că este și prietena din dotare. El s-a deschis la „boiler”, și-a lăsat „boilerul” să i se vadă și ea a venit jap cu Techirghiolul. Așa o fi oare iubirea acum, să dai cu nămol pe burtă?  Am fost răuț. Nu contează. Faceți ceva că e păcat de România asta și de vocile din România. Avem niște voci, avem talente și e păcat. Bine băiatul nu are nicio chestie, poate că are voce, să ne înțelegem, dar să mai crească și după să meargă la Eurovision”, a mai declarat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți EGO.ro și pe
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce a INTERZIS Regele Charles în casa sa din România! Îţi vei schimba părerea despre...
Aruncă imediat borcanele de murături dacă vezi acest detaliu. Este foarte periculos pentru sănătatea ta
Lovitură dură pentru Halep! Banii ei ajung la Hagi: Ce s-a întâmplat în spatele ușilor...
Breaking news: Messi a decis cu cine semnează! Unde va evolua starul argentinian în sezonul...
Florin Dumitrescu A BĂTUT un concurent! SCENE IREALE!
Imaginile cu Gabriela Cristea care pare mai euforică decât de obicei în emisiune au făcut...
„Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este...
Fotbalistul din Liga 1 care l-a ‘vrăjit’ pe Hagi, un talent irosit: fuge de fotbal...
Dan Negru, declarație neașteptată despre Andreea Esca. „Suntem niște excepții”
Cum se distrează milionarii la Mamaia. Ploaie de vedete la petrecerea de lux a Anastasiei...
Șerban Copoț și magicianul Robert Tudor, primele reacții despre bătaia de la filmările pentru iUmor
De ce nu va mai apărea Mirela Vaida la Acces Direct. Prezentatoarea trece printr-o perioadă...
8 zodii avantajate de astre pentru a câștiga foarte mulți bani. Balanțele se vor bucura...
5 zodii vor găsi cheia succesului: Săgetătorii vor decide să facă un credit de casă...
"Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *