Cătălin Botezatu, despre cel mai important premiu pe care l-a primit: “Nu sunt croitor”. De ce e supărat pe noua generație de designeri VIDEO EXCLUSIV

Când a luat primul premiu internațional

Cătălin Botezatu continuă să fie unul dintre cei mai apreciați designeri din România, unul care ne reprezintă cu succes pe podiumurile internaționale. Chiar dacă, la acest nivel, premiile de specialitate nu mai reprezintă o miză, Cătălin Botezatu a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că pentru el sunt o dovadă a aprecierii muncii lui. Cu toate că are un palmares impresionant de premii din calitatea de designer, cel mai de suflet premiu este cel pe care l-a primit la 18 ani.

Ce recunoaște Cătălin Botezatu

Celebrul designer Cătălin Botezatu se numără printre acele persoane care ar vrea ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore pentru a reuși să ducă la bun sfârșit toate acțiune și să fie în toate locurile în care și-ar dori.

”Sunt foarte obosit și sunt cam pe fugă pentru că abia am venit de la Monaco. Efectiv am făcut escală la București pentru premiile astea, iar dimineață, la ora 5, plec la Cluj, am City Fashion Week și apoi de la Cluj la Oradea. Deci iată un program greu”, ne-a declarat Cătălin Botezatu la Gala Premiilor Radar de Media, completând că mai rezistă cu acest program aproape infernal, însă recunoaște că are momente când are nevoie și de liniște: ”A da, de putut, pot, dar numai să fiu așa, să fiu lăsat un pic în pace”.

Cu cine nu vrea să fie asociat celebrul designer

Cu toate că ar fi putut să trimită un reprezentant pentru a-i ridica premiul, Cătălin Botezatu consideră un lucru de bun simț să fie prezent în momentul decernării, mai ales atunci când vine vorba de aprecierea muncii lui.

”Sper să nu fiu asociat pe aceeași scenă cu niște premianți în fashion cel puțin care nu merită premii. Nu neapărat că mă ajută sau nu un premiu, dar este recunoașterea muncii mele. Pe alții, un premiu îi ajută pentru că le ridică mingea la fileu. Dar asta nu înseamnă că, dacă faci trei rufe și vii cu o sacoșă de haine, copiezi la greu de la coafură, muzică, haine, ești designer sau dacă ești ”atârnător” pe la toate petrecerile. Nu!”, a mai completat designerul.

”Nu sunt croitor, ci om de afaceri”

De departe însă, cel mai important premiu din cariera lui este cel pe care l-a primit acum aproape 40 de ani. Pe atunci nu își începuse cariera de designer, dar era în plină ascensiune cu cea de manechin. La un an de la debutul pe scena prezentărilor de modă, lui Cătălin Botezatu i s-au recunoscu meritele.

”A fost cel mai important premiu. Aveam 18 ani. Eram în Germania și am câștigat premiul pentru ”Cel mai bun și cel mai rapid manechin european”. Am luat și bani. 15.000 de mărci. Nu am cumpărat materiale și fermoare din banii ăia. Am cumpărat altceva”, a mai povestit entuziasmat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro, completând că din acei bani nu a cumpărat materiale și nici nu se gândea încă la o carieră de designer, ci i-a cheltuit în alte scopuri.

În momentul de față, acesta acordă o mai mare importanță materialelor și accesoriilor cu care lucrează pentru colecțiile lui: ”Nu sunt croitor. Eu sunt om de afaceri. Merg și la furnizori, mi se trimit cartele cu materiale și atunci fac tot felul de combinații de styling-uri”.

 

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *