Cătălin Botezatu face educație stilistică pentru bărbații din România: ”Când îi văd, îmi vine să sparg televizorul, să urlu” VIDEO EXCLUSIV

De ce este furios când se uită la TV

Cătălin Botezatu nu este doar un designer de succes, ci și un bun stilist, așa că, nu de puține ori i-au fost cerute sfaturi cu privire la modul în care trebuie purtate anumite ținute. Din păcate, puțini sunt cei care au ascultat atent toate sfaturile gratuite pe care le-a oferit de-a lungul timpului. Tot mai mulți bărbați din România sunt în postura în care, în 2023, tot nu știu cum să poarte corect un costum, dar mai ales nu știu cum să-l aleagă corect. Cătălin Botezatu a acceptat, în exclusivitate pentru EGO.ro, să dea încă o dată sfaturi gratuite din punct de vedere stilistic.

Greșelile vestimentare pe care le fac bărbații din România

Cei care îl cunosc personal pe Cătălin Botezatu sau au apucat să-și facă o idee despre el de pe urma aparițiilor sale știu că designerul este o enciclopedie ambulantă și că este de părere că educația este mai presus decât orice piesă vestimentară sau accesoriu.

”Trebuie să știu nu? Asta îmi place și nu știu doar pentru că sunt designer. Încerc să le știu pe toate pentru că vreau să cred că sunt un om de cultură, un om care a studiat, căruia îi place să citească. Ce este mai important pe lumea asta? Să citești, să ai cultură generală, să știi să vorbești. Uită-te la generația asta din urmă că abia își iau BAC-ul și nu îi interesează de geografie, istorie sau alte chestii”, ne-a povestit Cătălin Botezatu, în timp ce ne făcea prezentarea imobilului în care ne aflam, locație care are o poveste impresionantă și pe care doar puțini bucureșteni o cunosc:

”Ne aflăm într-o casă muzeu în primul rând, o casă specială din toate punctele de vedere, în care cei de aici au făcut un magazin special, cu lucruri speciale pentru oameni speciali. Aici se realizează produse made to mesure sau bespoke, care sunt cele mai importante pentru un bărbat, mai ales bespoke-ul, pentru că înseamă să vii, ca pe vremuri, la un croitor, să-ți ia măsuri, să vii să faci probe, să alegi înainte împreună cu croitorul sau designer-ul materialele, să-ți facă un tipar pe care să-l ai pentru totdeauna, dacă nu se modifică datele corpului. Un produs făcut pe măsurile tale este un produs care dă lejeritate, care întotdeauna îți va da acel confort. Și bineînțeles nu te va face să ai greșeli pentru că în momentul în care îți faci acel costum nu ai mânecile mai lungi și nu vei părea Mutulică din Albă-ca- Zăpada, vei avea un pantalon cu o lungime corectă, o conicizare corectă pe pulpă, pentru că și asta este important”.

”Nu mai închideți toți nasturii”

Celebrul designer a vrut să puncteze încă o dată importanța unui costum ”turnat” mai ales pentru cei care sunt persoane publice, dar nu numai.

”Este foarte important să fim atenți la costume. Vă rog nu mai închideți ultimul nasture. Există un contra nasture care se închide și apoi primul nasture de sus și atât. Aveți la un costum, la un sigur rând, dar cu doi butoni, închideți doar nasturele de sus, nu și pe cel de jos. Nu mai închideți toți nasturii, lăsați pe cel de jos și cel de sus deschis. Aveți vestă cu două rânduri de nasturi, la fel, ultimul nasture se lasă deschis”, a mai explicat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro, completând că, de multe ori, îi vine să înnebunească atunci când vede persoane publice, formatori de opinie, mulți dintre ei fiind mentori pentru tineri, care dau exemple proaste atunci când vine vorba de styling:

”Când îi văd pe toți, și unii sunt chiar cunoscători, unii chiar lucrează în breasla asta, că fac asta, îmi vine să sparg televizorul și să urlu. Cum îi educă ei pe alții când ei nu știu să se îmbrace”.

Reguli de aur pentru miri

Cel mai important aspect, din punctul său de vedere, este modul în care bărbații poartă sacoul și mai ales când se scoate și în ce condiții: ”Nu îți scoți sacoul nici dacă pici, crăpi. Ți-ai asumat un sacou, atunci stai cu acel outfit până la capăt. În cel mai fericit caz, îți mai iei o cămașă de rezervă. Asta valabil și pentru mire. Dar să stai, să rămâi în vestă, să te dezlănțui, mireasa să-și ia pantofii să umble desculță ca o nebună pe acolo, nașa la fel, după prima manea să-i fugă umărul și să-și dea jos tocurile, așa ceva nu se face. Ne plac manelele, nu am vrut să punctez asta, dar eticheta este etichetă. Ai venit într-un fel”, a mai completat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.

 

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *