Câte limbi străine cunoaște, de fapt, Prințul William. Obiceiul preluat de la tatăl său, regele Charles

Prințul William este fiul regelui Carol al III-lea și moștenitorul tronului britanic. În prezent, este prinț de Wales.
Câte limbi străine cunoaște, de fapt, Prințul William. Obiceiul preluat de la tatăl său, regele Charles

Poate vă întrebați câte limbi străine cunoaște, de fapt, prințul William? Este o persoană extrem de influentă, așa că este firesc ca oamenii să fie curioși dacă vorbește și mai multe limbi, sau ce studii a făcut și ce rezultate a obținut.

Engleza este prima sa limbă, deoarece s-a născut și a crescut în Regatul Unit.

Câte și ce limbi străine cunoaște Prințul William

A fost crescut într-o casă vorbitoare de limba engleză și a urmat școli de limbă engleză. Totuși, prințul William vorbește și galeza. El a început să învețe această limbă de la o vârstă fragedă, deoarece tatăl său dorea ca el să vorbească fluent limba galeză înainte de a deveni Prinț de Wales. Titlul de Prinț de Wales este în mod obișnuit acordat oricui este următorul în linia de ordine la tronul britanic.

Când regina Elisabeta a II-a a murit în 2022, titlul de prinț de Wales a trecut de la Charles la William, atunci când Charles a devenit rege.

Să vorbească această limbă este o parte foarte importantă din rolul său, iar prințul a luat foarte în serios acest lucru.

Studiază galeza de mult timp

William studiază galeza de mult timp. A început să-l învețe în 1999, când studia la prestigiosul Eton College.

În 2010, și-a petrecut câțiva ani locuind în Țara Galilor, lucrând pentru Search & Rescue, unde probabil a reușit să-și pună în practică unele dintre abilitățile sale de limba galeză.

În 2013 i-a încântat pe privitori ținând o parte dintr-un discurs în galeză în timp ce vorbea la un spectacol de fermă din Anglesey, Țara Galilor, potrivit lingalot.com.

Însă galeza nu e singura limbă străină pe care o cunoaște.  Prințul William vorbește fluent limba franceză, la fel ca tatăl său. De altfel, este o regulă în familia regală ca toți membrii săi să vorbească cel puțin două limbi. Iar pasiunea pentru acest domenou ar putea fi moștenită de la tatăl său, acum Regele Charles.

Prințul a mai studiat și swahili, o limbă ce se vorbește adesea în Africa de Est, de populația bantu. De asemenea, vorbește limba irlandeză, numită și gaelică, la fel ca tatăl său. Este limbă oficială în Irlanda, însă doar o mică parte dintee irlandezi o mai vorbesc.  Engleza este limba vorbită de către cei mai mulți irlandezi.

Iată câte limbi cunoaște, de fapt, Prințul William.

10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.