Câte linguri de cafea se pun la o cană. Aceasta este cantitatea ideală. Secretul pentru o cafea intensă și aromată

Așa va avea un gust perfect echilibrat

Scris de: Daoud Andra

06 Feb. 2023

Câte linguri de cafea se pun la o cană. Aceasta este cantitatea ideală. Secretul pentru o cafea intensă și aromată

Mulți oameni nu își pot începe ziua fără o cafea aromată și puternică. Deși în prezent există o mulțime de modele de cafetiere, filtre și espressoare, mulți preferă în continuare cafeaua la ibric. Câte linguri de cafea se pun la o cană și cât trebuie să o fierbi pentru a avea un gust perfect.

Secretul cafelei perfecte: câte linguri de cafea se pun la o cană

Cafeaua la ibric este cea mai simplă și cea mai aromată. Pentru a avea un gust desăvârșit, trebuie să respecți proporțiile și timpul de fierbere. Ai nevoie de o cafea măcinată fin, apă și zahăr. Ideal este ca boabele să fie măcinate cu puțin timp înainte de prepararea cafelei. Se pune la fiert apă într-un ibric, măsurată cu ceașca. În funcție de câte cafele vrei să obții, atâtea cești de apă vei pune.

Pentru fiecare ceașcă de apă, se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr. Dacă faci o cantitate mai mare de cafea, la fiecare 4 cești de apă, adaugă încă o linguriță de cafea în plus. Pentru 4 cafele, vei pune, așadar, 5 lingurițe de cafea.

Citește și: Ai curățat greșit aparatul de cafea până acum! Pericolul nebănuit la care te expui. Așa se procedează corect

Când cafeaua începe să fiarbă și face spumă, vei ști că este gata. Dă-o la o parte de pe foc și las-o câteva minute, pentru ca zațul să se depună pe fundul ibricului. Dacă fierbi cafeaua mai mult decât este nevoie, aceasta va fi prea amară și va avea un gust de ars. Adaugă o linguriță de apă rece, pentru ca zațul să se depună mai repede.

Câte linguri de cafea se pun la o cană
Cafeaua la ibric este cel mai ușor de făcut

De ce să pui puțină sare în cafea

Deși mulți oameni folosesc zahăr pentru a echilibra gustul amar al cafelei, există un alt ingredient care este mai eficient în acest scop. Sarea echilibrează perfect aroma cafelei și face ca gustul amar să nu mai fie atât de puternic, fără a adăuga calorii în plus.

Data viitoare când prepari cafea, renunță la zahăr și adaugă un praf de sare înainte de a o savura. Și scorțișoara are același efect și dă o aromă deosebită cafelei.

Citește și: În cât timp trebuie să bei cafeaua după preparare. Aceasta este durata maximă în care se poate consuma. Ce se întâmplă de fapt după

Mai mult, o cafea de calitate nu ar trebui să aibă nevoie de zahăr sau de lapte. Specialiștii în prepararea cafelei spun că gustul amar este dat de gradul de prăjire a boabelor de cafea. Dacă nu îți place gustul amar, optează pentru un sortiment de cafea cu boabele mai puțin prăjite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.3 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *