Pentru a obține un piure cremos și delicios, cu textura potrivită, trebuie să acordați o atenție deosebită procesului de fierbere a cartofilor. Cartofii sunt un aliment iubit în România și sunt utilizați în numeroase rețete. Cele mai populare metode de preparare a cartofilor includ prăjirea sau pregătirea lor sub formă de piure, așadar este important ca începătorii să știe cât să-i lase la fiert.
Timpul de fierbere a cartofilor depinde de dimensiunea și tipul acestora, precum și de metoda de gătire folosită. În general, pentru cartofii tăiați în cubulețe pentru piure, timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 15-20 de minute pentru a obține un piure fraged și bine gătit.
Cu toate acestea, este important să vă ajustați timpul în funcție de dimensiunea bucăților de cartofi și de alți factori specifici rețetei. Însă, dacă oala se plasează pe aragaz la foc mediu cartofii trebuie lăsați să fiarbă timp de aproximativ 25-30 de minute, până când devin fragezi, fără să se desfacă.
Citește și: Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos. Bucătarii francezi îl folosesc de mulți ani
Cu toate că majoritatea gospodinelor preferă să curețe coaja de pe cartofi, aceștia pot fi fierți cu succes și în acest mod. Iată cum să faceți acest lucru:
Dacă sunteți în căutarea unei alternative mai rapide, puteți folosi o oală sub presiune pentru a fierbe cartofii în coajă. Timpul de fierbere variază în funcție de tăietura cartofilor:
Te poate interesa și: Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura
Această metodă vă va economisi timp și vă va permite să pregătiți cartofii mai rapid și să vă bucurați de un preparat delicios.