Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos. Bucătarii francezi îl folosesc de mulți ani

Gurmanzii îl vor devora
Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos. Bucătarii francezi îl folosesc de mulți ani

Marea majoritate a persoanelor adoră piureul de cartofi, fiind un preparat nelipsit de la masa de prânz sau de la cină. Deși fiecare gospodină îl prepară în propriul ei stil, există un ingredient care poate să-l transforme complet. Te invităm să citești acest articol și să încerci și tu să folosești acest truc în viitor.

Care este ingredientul secret folosit de bucătării francezi

Secretul unui piure de cartofi perfect este într-adevăr simplu, indiferent dacă este pregătit ca garnitură pentru carne, pește sau legume. Acest secret constă într-un singur ingredient, adăugat în timpul procesului de preparare, care va transformă piureul într-un preparat delicios, sățios și prietenos cu bugetul tău.

Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos

Pentru a face piureul de cartofi să iasă din sfera banalului și să devină o experiență culinară deosebită, bucătarii francezi au introdus un ingredient simplu care transformă cartofii fierți într-o adevărată operă de artă culinară: brânza sau cașcavalul.

În plus, puteți opta pentru tipurile de brânză care vă plac cel mai mult, cum ar fi emmentaler, parmezan, pecorino, telemea, și altele. Adăugarea acestui ingredient va conferi piureului de cartofi o savoare bogată și o textură cremoasă, transformându-l într-o adevărată delicatesă culinară.

Citește și: Nu mai fierbe cartofii în apă. Altul e secretul pentru cel mai fin și pufos piure de-ți plouă în gură

Ingrediente

1 kilogram cartofi

1 pahar de lapte

50 de grame unt

100 de grame de brânză, cașcaval, etc.

sare după gust

Vezi și: Nu mai pune unt în piure. Ingredientul știut doar de marii bucătari pentru un gust desăvârșit

Cum prepari cel mai gustos piure de cartofi

Pentru a pregăti un piure de cartofi perfect, începem prin a fierbe cartofii în apa clocotită cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgem de excesul de lichid și îi pasăm într-un bol.

În acest moment, este esențial să adăugăm laptele și untul. Un aspect important este că laptele să fie încă fierbinte, în timp ce untul ar trebui să aibă un conținut bogat de grăsimi, contribuind astfel la obținerea unei texturi cremoase pentru piure.

Dar iată secretul aducerii unui plus de gust și aromă: adăugăm ingredientul „secret”. Alegem în funcție de preferințele noastre și bugetul disponibil tipul de brânză pe care îl dorim, fie că optăm pentru parmezan, brânză Emmentaler sau poate chiar brânză franțuzească Roquefort.

Te poate interesa și: Ce să pui în piure în loc de lapte. Iese mult mai gustos și cremos, rețeta de care nu o să te mai saturi vreodată

Apoi, servim această delicioasă garnitură alături de carne sau pește, pentru a completa o masă gustoasă și savuroasă. Ei bine, deoarece piureul de cartofi este un preparat versatil, îl puteți combina și cu legumele în tigaie, sau puteți opta pentru varianta clasică și să așezați lângă el un șnițel crocant și delicios. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *