Ce să pui în piure în loc de lapte. Iese mult mai gustos și cremos, rețeta de care nu o să te mai saturi vreodată

Ingredientul care înlocuiește laptele în rețeta de piure
Ce să pui în piure în loc de lapte. Iese mult mai gustos și cremos, rețeta de care nu o să te mai saturi vreodată

Piureul de cartofi este unul dintre preparatele preferate de români și nu numai. Cine nu-l iubește? Acest preparat este extrem de cremos, gustos și merge de minune alături de o friptură la grătar. Pentru a-l prepara, nu există o rețetă standard, fiecare gospodină având propria metodă. Vezi cu ce ingredient poți înlocui laptele!

Cu ce ingredient poți înlocui laptele în rețeta de piure

Piureul de cartofi este un preparat extrem de îndrăgit la noi în țară. De regulă, acesta are în conținutul său și lapte. Cu toate acestea, multe persoane sunt alergice la acest produs, nu îl pot digera sau trebuie să îl evite din diferite motive medicale.

Așadar, este posibil să prepari un piure de cartofi delicios fără lapte? Se poate folosi un alt ingredient? Ei bine, da. Piureul de cartofi se poate pregăti și cu smântână.

Smântâna, înlocuitorul perfect pentru lapte în rețeta de piure

Așadar, dacă nu ai lapte la îndemână, gospodinele iscusite îți recomandă să adaugi smântână în piure. Datorită acestui ingredient, preparatul va căpăta o consistență mai cremoasă și va fi cu atât mai delicios și aromat. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a obține cel mai bun piure de cartofi:

  • 500 de grame de cartofi
  • 100 de grame de unt
  • patru linguri de smântână

Citește și Ingredientul special pe care să-l adaugi când faci piure de cartofi. Va ieși cremos și super delicios, trucul pe care trebuie să-l știi!

Cum obții cel mai gustos piure de cartofi

Mai întâi de toate, se curăță și se spală foarte bine cartofii, după care se taie sub formă de cuburi. Mai departe, se introduc în apă și se pun la fiert.

Se pune o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă aproximativ o jumătate de oră la foc potrivit. După ce cartofii au fiert, se iau și se scurg de apă. Însă,, lichidul nu se aruncă, ci se păstrrează o cană.

În continuare, se zdrobesc cartofii. Se poate utiliza o furculiță în cazul în care nu se găsește un instrument special. Acum, se adaugă untul și smântâna. Se pune sare, după gust. Ulterior, se adaugă apa rămasă de la cartofi, astfel preparatul va ieși mai cremos. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Leguma pe care să o adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Trucul folosit de marii bucătari pentru un gust deosebit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *